Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Praca dla nastolatka
Chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość pójścia do pracy mając 15 lat. Normalnie wiem, że w wakacje można znaleźć oferty dla uczniów gimnazjów, liceów ale nie wiem jak się sprawy mają w roku szkolnym.
Rozglądałem się na razie za ulotkami (pizzerie, spółdzielnie, kluby) ale nic nie mogę znaleźć. Może znacie jakieś zakłady, oferty dla kogoś w moim wieku. Co do wynagrodzenia to nie mam jakiejś minimalnej granicy. Najlepiej gdyby była to praca po południu ( w sumie tylko taka wchodzi w gre) gdyż rano uczęszczam do szkoły.
Za każdą pomoc odwdzięczam się reputacjami.
  Odpowiedz
kaufland-gazetki
  Odpowiedz
(04.11.2011, 23:06)ADRIANUSS napisał(a): kaufland-gazetki

Możesz coś więcej napisać? Bo nie bardzo wiem co i jak...
  Odpowiedz
Możesz roznosić ulotki (apteki, supermarkety, sklepy ...) Marna wypłata ale zawsze jakaś jest :D
---
  Odpowiedz
Idź do Młodzieżowego Biura Pracy OHP.
Tam znajdą pracę dla Ciebie i nie będziesz musiał szukać i pytać.

Wypiszesz aplikację, zrobisz badania i będziesz gotów do podjęcia pracy.
Wszystkiego dowiesz się na oficjalnej stronie OHP.
Od kandydatów chcących zarejestrować się w Młodzieżowym Biurze Pracy
wymagane są:

- ukończony 15. rok życia
- ważna legitymacja szkolna, studencka bądź dowód osobisty,
- numer PESEL,
- w przypadku osób niepełnoletnich – zezwolenie rodzica lub opiekuna na podjęcie pracy.

Szymon napisał(a):Możesz roznosić ulotki

Ulotki są podobno od 16 lat więc piętnastolatek tej pracy nie dostanie.

Źródło moich informacji.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Więc tak dzwonisz do nich pytasz się czy mają jakiś wolny region :) (najlepiej bloki :)
ta praca polegała by na tym że po prostu roznosił byś ich gazety z produktami czasami z dodatkami raz w tygodniu (Środa)
praca trwa średnio 3 godziny wypłata 200-600 zł miesięcznie :)
ilość materiałów do rozniesienia jest zależna od terenu ale Wacha się od 300 do 1000 Gazetek
za gazetkę płacą 9 gr+ procent od większej wagi może nawet wynosić 20 gr za gazetkę :)
  Odpowiedz
Idzie się dogadać z ulotkami zależy od pracodawcy :D
---
  Odpowiedz
Dokładnie jak trafisz na kobietę to już tylko z górki :) zawsze można zawyżyć wiek (zależy od wyglądu :D)
  Odpowiedz
Bardzo dziękuję panom... szczególnie koledze Skrzypasowi. W następnym tygodniu się przejdę do świętokrzyskiej jednostki i wszystkiego się dowiem. Jakie będą efekty zobaczymy... na pewno podzielę się informacjami jakie uzyskam w punkcie.
  Odpowiedz
(04.11.2011, 23:17)skrzypas napisał(a): Idź do Młodzieżowego Biura Pracy OHP.
Tam znajdą pracę dla Ciebie i nie będziesz musiał szukać i pytać.

Wypiszesz aplikację, zrobisz badania i będziesz gotów do podjęcia pracy.
Wszystkiego dowiesz się na oficjalnej stronie OHP.
Od kandydatów chcących zarejestrować się w Młodzieżowym Biurze Pracy
wymagane są:

- ukończony 15. rok życia
- ważna legitymacja szkolna, studencka bądź dowód osobisty,
- numer PESEL,
- w przypadku osób niepełnoletnich – zezwolenie rodzica lub opiekuna na podjęcie pracy.

Ulotki są podobno od 16 lat więc piętnastolatek tej pracy nie dostanie.

Źródło moich informacji.

Jedyna godna uwagi propozycja :) pracowałem w Śląskiej Wojewódzkiej Komendzie OHP i jako ich były Pracownik potwierdzam informacje podane przez Skrzypasa :D
  Odpowiedz