Jeżeli wiedza do kogo piszą dlaczego nie wysyłają tego tradycyjną pocztą?
Prawa autorskie. Otrzymałem taką wiadomość...
|
28.07.2011, 14:03
Nie znam się na tym ale dla mnie to próba wyłudzenia danych drogą internetową.
Jeżeli wiedza do kogo piszą dlaczego nie wysyłają tego tradycyjną pocztą? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
28.07.2011, 14:20
Zgadzam się z Beatą. Trochę to dziwne że zamiast wysłać list lub napisać na email. piszą na chomikuj.
A jeżeli wiedzą do kogo piszą powinni odrazu zwracać się imieniem i nazwiskiem ;P
---
28.07.2011, 15:39
Też kiedyś dostałam info na chomika i poprosiłam o podanie numeru telefonu, powiedziałam że chcę porozmawiać na temat zaistniałej sytuacji no i wtedy nikt nie odpisała, totalna cisza.. więc możliwe że ktoś coś kombinuje
![]()
28.07.2011, 21:23
Zapytałem się dlaczego pole z kwotą jest wykropkowane, to szybko wyliczył mi że mam zapłacić 2400 zł!!! i to jest forma ugody?
"W przypadku akceptacji przez Państwa warunków Ugody, uprzejmie proszę o przesłanie danych osobowych niezbędnych do zawarcia ugody w tym nr. pesel. Po wypełnieniu dokumentu ugody prześlę Państwu jego tekst jako załącznik do e-maila w formacie PDF. Poproszę o wydrukowanie tego tekstu w dwóch egzemplarzach, podpisanie na każdej stronie oraz przesłanie wraz z poświadczoną u notariusza kserokopią dowodu osobistego na adres korespondencyjny: J&B Consulting ul. Czerwonego Krzyża 8/13, 00 – 380 Warszawa z adnotacją: dla Kazimierza Tregera. Zwrotnie otrzymają Państwo, na wskazany adres, jeden egzemplarz ugody podpisany przez adw. Marka Staszewskiego. Uprzejmie informuję, że kwota strat spowodowanych Państwa działaniem to 2 400 zł"
28.07.2011, 22:28
Jakby mieli juz wyłamywać tych co łamią to napisali by do administracji o adresy ip chomika. A następnie znaleźli i powiedzieli parę słów lub dali parę kartek do podpisania.
![]()
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
Dopóki nie zwrócą się do Was z imienia i nazwiska oraz nie opiszą dokładnie o jakie pliki chodzi olewajcie takie wiadomości.
To są zwykli debile a nie adwokaci którzy szukają frajerów, odpowiadając im na te pisma dopiero wtedy się przyznajecie do stawianych wam zarzutów. Skoro twierdzą że łamiecie prawo i chcą Was pozwać do sądu to po jakiego ***** proszą Was abyście podali im Wasze dane ??
30.07.2011, 23:48
nie chce mi się wierzyć że jakiś adwokat pisał by do każdego chomika osobno ... Po prostu zgłosiłby do administracji chomikuj.pl o zablokowanie plików i tyle ... To są zwykli oszuści ...
01.08.2011, 18:12
Dla mnie to są naciagacze, ktorzy próboja wyłudzic pieniadze. Z tego co wiem firmy zajmujace sie sciganiem piractwa nie owijaja w bawelne , tylko poprzez adres IP na podstawie którego dostawca internetu zgodnie z prawem moze podac nasze dane (gdy lamiemy prawo) i wtedy firma scigajaca tak zwanych piratów wali do nich bezposrednio z imienia i nazwiska. Po drugie od kiedy daje się komus czas na usunięcie plików, taka firma odrazu nakłada karę, a nie daje upomnienia . I tak samo moim zdaniem jest z tymi prawnikami. Poprostu jedno wielkie naciagactwo. Pozdrawiam!
P.S. przepraszam za błędy.
02.08.2011, 17:24
A to chodzi głównie o Upload czy też jeśli mamy zachomikowane od kogoś ?
02.08.2011, 19:26
|