Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Punkty - po co je zbieramy?
Mam pytanie po co ludzie zbierają punkty na chomikuj?
czy to jest hobby, czy tez mozna cos z tego miec, a jesli tak to co?
czy to moze popularnosc, wolnosc w sciaganiu, a co jeszcze?

Zauważyłem, że tak barszo wszystkim zalezy na punktach.
W koncu gdy masz juz chomik maniac, to po co jest potrzebnych wiecej punktów?
Rozumiem , ze mozna je zamieniac na dodatkowy transfer, ale ci co maja ogromny transfer potem udostępniają masę rzeczy za free, więc po co zbierali z taką gorliwością tyle punktów wcześniej? aby je rozdać? aby być sławnym? dla kasy?

Osobiście ja zbieram punkty, aby je przelewać innym.
Jeśli ktoś zrobi dla mnie coś dobrego to wysyłam mu 1000-1500 pkt.
Miesięcznie za sciaganie dostaję okolo 1000 pkt, więc jest to zbyt mało aby wymieniać na transfer, pół roku bym zbierał na 1 GB za to innym się przyda bardziej.

A WY?
Po co zbieracie punkty?
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
Ja zbieram punkty aby po miesiącu wymienić je na abonament Chomik Maniac.
Dzisiaj w jeden miesiąc jestem w stanie uzbierać 90 tys. punktów co dawniej było możliwe po połowie roku męczarni.
Nie ma nic za darmo.
Co tydzień dzięki abonamencie Chomik Maniac otrzymuję 10GB transferu.
Ten transfer nie jest mi do niczego potrzebny to dlaczego inni nie mogliby z niego skorzystać?
Zatem co tydzień udostępniam ten transfer jako Free na moje niektóre pliki.
I tak w kółko.

Czasami ktoś wpadnie do mnie z zewnątrz i zobaczy że plik do którego zajrzał jest za free to go pobierze.
Ja dostanę za to punkty.
Ten ktoś na 50% wpadnie do mnie jeszcze raz i znów pobierze coś za free.
Ja znów dostanę punkty.
Jeżeli Free się skończy to ten ktoś i tak do mnie wróci bo podałem informację kiedy transfer się odnawia.
Mój transfer odnawia się na początku tygodnia i zawsze od tego momentu mam wielkie pobieranie.
Dzisiaj jest koniec tygodnia i transfer mam 1MB i widzę jak ludzie czekają na nowy free transfer.
To jest biznes.
Nie ma nic za darmo. Na gry nie ma transferu ale na dodatki do gier owszem jest darmowy transferek.
No na czymś muszę zarobić te oficjalne punkty to przynajmniej gry nie są za darmo.

Punkty kumulują się i nie łapię się za głowę gdy nikt nic nie pobiera bo na to trzeba czasu.
To widać że po kilku miesiącach zaczyna się u mnie pojawiać jakiś ruch.
Owszem trzeba wiedzieć co jest aktualnie na topie.
Ja zająłem się tylko dwoma głównymi przewodnimi tematami z gier komputerowych.
Trzeba przejrzeć mojego chomika żeby zauważyć co jest tam tym tematem przewodnim.
Na szczęście nie spotkałem jeszcze mojego klona i mam nadzieję nie spotkać.

Jak pisałem wyżej punkty kumulują się.
Codziennie ich przybywa. od zaledwie 10 do 8000 punktów i zależy to od dnia, free transferu i reklamowania się.
Ja przyjąłem zasadę - NIE reklamuję się w Chomikowych Rozmowach.
Dzięki temu nie jestem zablokowany ale moje przychody są znacznie mniejsze niż u innych chomików.
Ja reklamuję się na zewnątrz czyli wszędzie oprócz portalu chomikuj.pl
Nie reklamuję wszystkiego co posiadam tylko to co najważniejsze a jeżeli ktoś wpadnie i pobierze coś dodatkowego czego nie reklamowałem to wtedy punkt dla mnie i to dosłownie.

Nie oddaję punktów nikomu choćby mnie żywcem ze skóry obdzierano.
Nie wiem czemu Ty to robisz? Ja gdy miałem Twoje przychody rzędu 1000 punktów miesięcznie to zbierałem je sobie aż uzbierałem na miesięczny abonament na konto Chomik Explorer.
Dzięki temu dostawałem ot tak 3GB transferu który od razu zamieniłem na free transfer aby podnieść nieco poprzeczkę i zacząć zarabiać większe ilości punktów.
Potem dodawałem więcej plików, bardziej wartościowych i tak doszedłem do momentu gdy 1000 punktów dostawałem w tydzień a potem codziennie aż do teraz.

Moja rada? Nie rozdawaj punktów na prawo i lewo gdy prawie nic nie masz.
Zbieraj aż to zbieractwo Cię zarazi i zobaczysz szybkie efekty.
Dodatkowe punkty - tak zwany nadmiar możesz zamienić na dodatkowy transfer i udostępnić go innym aby zacząć otrzymywać dodatkowe punkty.
Jeżeli masz mało transferu to nie udostępniaj go na całego chomika ani na pliki większe niż 600MB inaczej szybko go stracisz a i przychody będą niskie.
  Odpowiedz
Hmm Rozpisałeś się Skrzypas :)
Ja myślę że punkty chomikowe można śmiało przeliczyć na złotówki .
Oczywiście nie mam pojęcia na ile to jest legalne.
Chyba każdy z was spotkał się z propozycją kupna czegoś za kasę lub ZAMIAST kasy za chomikowe punkty..

Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Sprzedawanie punktów chomikowych jest nie legalne
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
sprzedawanie nie jest legalne owszem ale kto mówi o sprzedawaniu - możemy je komuś "podarować" :P
Myślę że większość chomikowych maniac'ów robi to dla popularności i zaistnieniu w serwisie ..
  Odpowiedz