Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Punkty
Witam mam pytanie jeżeli zachomikuje od kogoś plik i ktoś ten plik ode mnie pobierze to kto dostaje punkty?

[Obrazek: bastekasg666.gif]
  Odpowiedz
obaj dostaniecie punkty
  Odpowiedz
Dziękuje za odpowiedź:)

Odpowiedz
A chomikuje plik od B
C chomikuje plik od A

Pobierają od B - dostaje punkty tylko B
Pobierają od A - dostaje punkty A i B
Pobierają od C - dostaje punkty C i B (bo C zachomikował od A, który zachomikował od B)

Haha :D
  Odpowiedz
(01.06.2011, 13:24)KruchyFix napisał(a): ...

Pobierają od B - dostaje punkty tylko B
Pobierają od A - dostaje punkty A i B
Pobierają od C - dostaje punkty C i B (bo C zachomikował od A, który zachomikował od B)

Tak sobie myślę czy czasami na chomikuj.pl nie istnieje zasada "ośmiorniczki"?

Jeżeli:
A ma plik i B zachomikuje ten plik od A a potem C zachomikuje ten plik od B
to gdy ktoś pobierze ten plik od C to czy przypadkiem wszyscy nie otrzymują punktów?
  Odpowiedz
Nie, punkty zawsze trafiają do osoby, która wrzuciła plik oraz do osoby, która zachomikowała ten plik.
Nawet jeśli zachomikujesz od B to i tak jest napisane, że zachomikowałeś od A.
  Odpowiedz
A żeby było jeszcze prościej:

Punkty zawsze otrzymują dwie osoby - osoba, która wrzuciła plik oraz użytkownik, który dany plik zachomikował.
  Odpowiedz
Adam to jak to jest.
Ja jestem B i zachomikuje od osoby A a ktoś zachomikuje ode mnie ten plik(użytkownik:C) to z tego co wiem ja nie dostaje pkt jeżeli ktoś pobierze coś od C bo to nie ja wrzuciłem plik tylko A
  Odpowiedz
(03.06.2011, 17:59)danielo117o napisał(a): Adam to jak to jest.
Ja jestem B i zachomikuje od osoby A a ktoś zachomikuje ode mnie ten plik(użytkownik:C) to z tego co wiem ja nie dostaje pkt jeżeli ktoś pobierze coś od C bo to nie ja wrzuciłem plik tylko A

Tak jest
  Odpowiedz
Dzięki takiej polityce to nigdy się nie utrzymam.
Co z tego że chomikuję pliki od innych skoro w większości przypadków nic z tego nie mam.

Teraz rozumiem dlaczego zawsze mam mniej punktów za pliki, które zostały zachomikowane ode mnie i pobrane z innego chomika.
Niestety prędkość mojego internetu w Netii nie pozwala mi na swobodne pobieranie czegokolwiek i wysyłanie z powrotem na chomika.
(plik 700MB pobieram około 5 godzin a wysyłam cztery razy dłużej - razem wychodzi cały dzień a co z większymi plikami np. 4GB ???)

Szkoda że chomikowanie staje się (jak dla mnie) bezsensowne i wręcz stratą czasu.
Chyba będę musiał permanentnie wyłączyć chomikowanie moich plików.
Z jednej strony mam kilka ciekawych i bardzo popularnych plików z własnego uploadu (najczęściej są to poradniki do gier) dzięki którym zawsze otrzymuję te kilka punktów ale całą resztę (czytaj: spora większość) chomikuję bo nie mam już czasu wszystkiego pobierać i wysyłać.
  Odpowiedz