Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Router jest, internetu wifi nie ma
Cześć.
Mam taki problem. Mój komputer nie znajduje sygnału wifi. Mam taką antenkę wifi na usb. Komputer znajduje ją. Jak podłączę to nie ma ani jednego połączenia na liście bez przewodowych połączeń. Mój router jest tp-link.
  Odpowiedz
Na początek odpal Ubuntu w trybie LiveCD i zobacz czy na nim będzie działać.
  Odpowiedz
Zainstaluj sterowniki, bo być może bez nich antenka nie działa

Odpowiedz
(03.12.2015, 15:21)Robotox napisał(a): Zainstaluj sterowniki, bo być może bez nich antenka nie działa

Sterowniki wszystkie zainstalowane i nie ma internetu.
  Odpowiedz
Więc zrób to o czym mówiłem.
  Odpowiedz
Zrobiłem tak:
Start -> Uruchom -> services.msc i tam włączyłem usługe Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej

Teraz niby wszystko ok, ale wpisuje hasło do internetu i się łączy. Ostatecznie przestaje łączyć i nadal bez internetu.
  Odpowiedz