Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Rybki, roślinki - obsada mojego akwarium
Wiesz co, może poszukaj jakiegoś akwarysty starej daty, często odsprzedają jakieś drobiazgi, ziółka, rybki, chętnie też gadają o swojej pasji - generalnie ja tak zaczynałem, najbliższy sklep akwarystyczny był 70 km od mojego domu - wszystko co się zdobywało to hodowca, od hodowcy, bardzo miło wspominam tamte czasy. Był między innymi taki pan Jurek, słyszałem że akwarysta, kiedyś spotkaliśmy się gdzieś nad stawem, łowiąc żywe jedzenie dla rybek, od słowa do słowa zaprosił mnie do siebie. Wchodzę do domu a tam taki nędzny baniaczek, jakieś 80 litrów, zrodziła mi się w głowie myśl - przereklamowany, ale okazało się, że prawdziwe skarby miał w garażu, kilka tysięcy litrów na ścianach i małe zoo. Na dokładkę był ślusarzem, czy tokarzem, nie pamiętam już i po godzinach robił pompki do napowietrzania akwariów - wówczas rzecz niebywale deficytowa i praktycznie nie osiągalna.
  Odpowiedz
Udało mi sie nabyć 3 zwartki Wendta. Podobno rosną jak szalone, ale moje są bardzo młode i małe, najwyżej później jedną usunę. Rośnie w przedziale temperaturowym od 20 do 28 stopni w wodzie sredniotwardej i przy różnym oświetleniu. Zobaczymy co z niej wyrośnie. Potrzebuję jeszcze coś mniejszego na pierwszy plan z przodu akwarium.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
lkssignal i jak obsadziłeś w końcu swoje akwarium?
  Odpowiedz
admin napisał(a):lkssignal i jak obsadziłeś w końcu swoje akwarium?
Nie, wstrzymałem się z tym do ferii. Wtedy będę mieć więcej czasu.
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
  Odpowiedz