Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

SPAMchomik - program do wysyłki reklam w CHR - UWAGA! Wykrada hasła!
Przedstawiam wam program mojego autorstwa ktory wysyła wiadomosci na pw i chomikowe rozmowy.
Dlaczego udostepniam go za darmo poniewaz pod kazda wiadomoscia wysłaną tym programem dodawany jest link do mojej strony i dzieki temu mam darmową reklame
Chciałbym aby admin oczywiscie sprawdził go pod wzgledem dodatkow (keylogger) i wydal opinie
Ja osobiscie zapewniam was ze jest czysty poniewaz nie o to mi chodzi
Podaje link do virustotala virustotal.com/file/3376cfccfdeb2cfcc55bfe7df33a2d46eb04cb88c139f39ef8beb1792bb43dd3/analysis/1343407572/
Link do programu speedy.sh/PHSmn/SPAMchomik.exe

Nazwa , ikona i tło zostawia wiele do zyczenia ale chcialem jak najszybciej go skonczyc i nie bede bawil sie w ładny wygląd programu bo to nie jest najważniejsze

Reputy mile widziane :D

Edit: MissFuneral

UWAGA!

Darmowy bot SPAMchomik wykradał hasła i być może wciąż to robi.

Wczoraj skradziono mi konto na Chomikuj (można o tym przeczytać tutaj). Użytkownik swordancer był tak miły, że sprawdził program SPAMchomik, jako że był to jedyny bot, z którego korzystałam. Za Jego zgodą, zamieszczam tu wiadomość, jaką otrzymałam od Niego na PW.

swordancer napisał(a):Witam ponownie
Pamiętasz może program chomik ADDER? Jego autor kradł tym botem hasła, ale udało się "komuś" ;) znaleźć skrzynkę email na którą szły hasła, włamać się tam, znaleźć listę skradzionych haseł, ostrzec userów chomikuj i usunąć email. Facet powrócił z nową wersją bota i nowym email i spotkało go to samo. W końcu znalazł sposób i zamiast email wysyłał konta na stronę internetową. Nowa i bardziej skuteczna wersja programu nazywała się ChomiMail i nie dało się nikomu włamać na jego stronę. Ten bot jednak to w zasadzie ten sam ChomikMail, tylko ma przerobiony interfejs co jest najwyraźniej skuteczna zasłoną dymną. W programie udało mi się wykryć zmienną typu string przechowującą ten sam adres strony internetowej co w przypadku ChomikMail co jest niepodważalnym dowodem.

[Obrazek: JK8qS.png]

Nie mam 100% pewności czy program wciąż wykrada hasła, ale kierując się tym, że napisał go znany nam oszust mogę śmiało powiedzieć abyś sama ostrzegła użytkowników, bądź po prostu wkleiła tę wiadomość do swojego wątku. Jestem ciekaw co powie autor.

Pozdrawiam
Swordancer
  Odpowiedz
A on przypadkiem nie ma keyloggera ? . Jak nie ufam darmowym programom do wysyłania reklama za darmo
  Odpowiedz
Program jest czysty. Pomysl jesli bedzie uzywalo go powiedzmy 100 osob wysylajac dziennie 100 wiadomosci to zobacz ile osob zobaczy link do mojej strony i wlasnie dlatego napisalem go bo to moze byc dobra darmowa reklama dla mojej strony
  Odpowiedz
Czysty program POLECAM
  Odpowiedz
Myśle aby go za darmo wystawic na allegro ale z tego co wiem to jest to niezgodne z regulaminem serwisu ale jeszcze sie zastanowie :)
  Odpowiedz
Poczekam, poczekam. Może ktoś bardziej przyporządkowany się tutaj udzieli. :) Wolę nie pobierać czegoś, co może mi narobić krzywdy w komputerze.
  Odpowiedz
Skanowałem tego bota żadnego trojana
  Odpowiedz
Jak będę miał czas to wyślę program do odpowiednich "służb" i oni sprawdzą program pod względem bezpieczeństwa ;)
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
(28.07.2012, 15:11)Diablo09 napisał(a): Jak będę miał czas to wyślę program do odpowiednich "służb" i oni sprawdzą program pod względem bezpieczeństwa ;)

I wtedy sprawa sie rozwiąże a jesli ktos sie boi to rowniez dobrze moze sobie zalozyc nowe konto i nim reklamowac :)
  Odpowiedz
(28.07.2012, 15:11)Diablo09 napisał(a): Jak będę miał czas to wyślę program do odpowiednich "służb" i oni sprawdzą program pod względem bezpieczeństwa ;)

Czyli do jakich ?
  Odpowiedz