Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sałatka "Gyros"
Chciałem podzielić się z wami przepisem na moją ulubioną sałatkę "Gyros", gdyby tylko miał mi kto ją robić to mógł bym ją jeść nawet codziennie :)

Potrzebne:
1 podwójna pierś z kurczaka
przyprawa "Gyros"
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
1 mała cebula
3 ogórki konserwowe
1/2 kapusty pekińskiej
sos:
10 łyżek majonezu
10 łyżek ketchupu

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, i smażymy na dużej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę "Gyros" i mieszamy. Studzimy mięsko, a w tym czasie kroimy w drobną kostkę ogórki i cebulę, a paprykę i pekinkę w cienkie paseczki. Przygotowujemy sos - majonez mieszamy z ketchupem, każdą warstwę sałatki należy cienko posmarować. Ostudzone filety z kurczaka kładziemy na dnie salaterki i układamy warstwami - cebula - sos - ogórki - sos - kukurydza (bez zalewy) - sos - papryka - sos - pekinka.

Niestety nie mam swojego zdjęcia bo już oszamałem :D dlatego wstawię zdjęcie z internetu. FOT: testujorange.dcs.pl

[Obrazek: 0salatka_gyros.jpg]
  Odpowiedz
Jak najbardziej polecam tą sałatkę. Jedna z moich ulubionych, świetny smak i wygląd. Jak będę pamiętał to wstawię fotkę swojej :)
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Również polecam, moja babcia robi identyczna jak na zdjęciu.

Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Mmmm moja ulubiona, lecz nie robię nigdy warstwowej tylko mieszaną ;]
  Odpowiedz
WazzUp ma racje mieszana lepiej smakuje. Warstwowej z reszta nigdy nie widziałem i nie jadłem.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Moja babcia robi warstwową, ale mama robiła mieszaną i była lepsza ;)

Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Jak by ktoś mieszkał nie dalej jak Tarnów, Tuchów te strony to bym wpadł jak by ktoś zrobił :)
  Odpowiedz
Właśnie jem :D Pyszne. Moja ulubiona sałatka ;)

Odpowiedz
Moja ulubiona sałatka. Jadłem tylko warstwowaną i bez keczupu, a sos robiony z gotowego tzatziki + majonez ;)
Polecam. ;p
[Obrazek: d9e214ecbd024.gif]
  Odpowiedz