Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Światło w akwarium - czas włączenia
Jak długo w akwarium powinno być zapalane światło?
Czy jest to uzależnione w jakiś sposób od pojemności akwarium?
  Odpowiedz
Od rodzaju roślin. Większość roślin jest przyzwyczajona do 12 godzinnego cyklu dnia (równik). Ja mam włączanie ustawione na 9:30 a wyłącza się o 21:40. Chciałem zrobić powolne rozjaśnianie, aby nie było takiego nagłego skoku natężenia światłą.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Ja mam 80 l i świeci sie cały dzień. Na noc wyłączam, czy dobrze robię?
Jestem nowy w te klocki. Ostatnio miałem plagę, czy to od tego?
  Odpowiedz
Plagę czego miałeś?
  Odpowiedz
Dokładnie nie wiem, ale najpierw miałem ospę rybią. Potem zaczeły mi zdychać ryby, nie wiem czy to przez preparat który kupiłem na ospę (z firmy ZOOLEK, ale muszę przyznać ospę wyleczyło bardzo szybko), czy przez inny powód. Nie wiem co sie stało, wyszyłem rano z domu (oczywiście zaświeciłem światło i nakarmiłem ryby) wracam a tu połowa juz nie żyją. Zanim przeczytałem w necie co mam zrobić druga połowa zdechła.

Myślałem ze coś mój młodszy brat coś wrzucił ale go w domu nie było. To musiała być jakaś zabójcza zaraza.
  Odpowiedz
Raczej nie zaraza. Sporo szperałem w sieci na temat chorób bo miałem jedną chorą rybkę i nie spotkałem się z chorobą, która zabija wszystkie ryby w ciągu jednego dnia.
Ja stawiam na wodę. Coś w wodzie było nie tak.
Nie mniej jednak na pewno nie padły Ci od światła.

Jak chcesz drążyć temat chorób Twoim rybek załóż osobny wątek. Trzymajmy się tematu.
  Odpowiedz