Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Świecące punkty na monitorze przy zwiększaniu kontrastu
Mam od dłuższego czasu taki problem. Gdy zwiększam kontrast w komputerze automatycznie po prawej stronie ekranu pojawiają się takie dziwne aury, coś ala świecące punkciki. Wyglądem przypomina to jakby dotknęła mokrym palcem ekranu telewizora. Czy to monitor żegna się ze mną w sposób szczególny czy karta graficzna pomału pada? :P
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Mysle ze ci monitor pada. Mój zanim padł to najpierw mi sie pogorszył obraz (musiałem zmniejszyć kontrast i jasność). Może po prostu już po kilku latach pracy nie może pracować na max...
  Odpowiedz
Właśnie stawiam na monitor ale wolę jeszcze popytać na forum. I tak planuje zakupić monitor tylko znów mam problem z wejściem cyfrowym ale to przejściówka załatwi sprawę.Tylko właśnie czy to aby na pewno monitor. Nie mam możliwości tego sprawdzić.
Take me to church
  Odpowiedz
Monitor po prostu w środku musi się gdzieś lekko przepalać tzn. podtapiać.
No niestety, pozostanie ci wymiana na inny.
  Odpowiedz
To nawet lepiej jakby to był monitor. A przeczyszczenie nic nie da ? Bo on od nowości nie widział światła :D
Take me to church
  Odpowiedz
Spróbuj go rozkręcić i zobaczyć czy na płytce nie jest gdzieś czarne i go przy okazji wyczyść może pomoże. Jeśli jest czarne to znaczy, że monitor do kitu ponieważ w tym miejscu się pali inaczej topi.
  Odpowiedz
Ok poczekam na chłopaka to mi rozkręci :) Ale i tak przed świętami kupię nowy monitor . Może to być wina matrycy. ?
Take me to church
  Odpowiedz
Nic nie rozkręcaj. Są tylko dwie przyczyny:

1. Twoje głośniki stoją zbyt blisko monitora.
2. Masz wypalone piksele (wymiana matrycy).

W przypadku wypalania pikseli nie opłaca się wymieniać matrycy. Nowy monitor kosztuje niewiele więcej. Jeżeli nie jest to aż tak bardzo absorbujące, nic bym nie robił, tylko zbierał już powoli na nowy monitor.

To nie jest też karta graficzna.
  Odpowiedz
Zamówiłam właśnie monitor Philipsa :)
Take me to church
  Odpowiedz
Takie punkciki często pojawiają się gdy karta graficzna została uszkodzona w wyniku przegrzania. Warto jest sprawdzić komputer w stresie na innym monitorze i sprawdzić temperatury na procesorze karty graficznej. Jeśli jednak to regulacja kontrastu powoduje zmiany, to może faktycznie monitor. Warto jednak sprawdzić inne opcje.
  Odpowiedz