Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

System oceny pliku
To by był dobry pomysł ...
Ja od wczoraj jak coś pobiorę wystawiam komentarz(czas na zmianę :D) :)
  Odpowiedz
Nie ma określonej zasady że dobry plik ma ocenę 5 a zły 1. Z tego wychodzi, że userzy chomika sami wybrali metodę i to nieświadomie. Oszukańcy głosują na dobre pliki najniższą oceną. Wychodzi na to, ze wyznacznikiem jakości jest jak najniżej oceniony plik przez jak największą ilość głosujacych.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Wink 
Lecicalus Wystawianie ocen przy plikach to tylko pożywka dla tych, co nie szanują pracy innych, poza tym jak można ocenić plik najniższą oceną, nie pobierając go, już każdy podejrzewa każdego, to chore.
[Obrazek: promyczek_xxpwwhr.png]
  Odpowiedz
Miałem taką sytuację, że nawet za wstawienie zdjęcia dostawałem po 1 a że była to jedyna ocena to wyglądało to beznadziejnie - niestety taka upierdliwa osoba mi się trafiła, że co tyko wgrałem nowego to od razu dostałem 1 .

Czy osoba pobierała plik , na 100% nie ale ocenę zaniża czyli zwykła bezczelność ludzi wykorzystywanie głupiej opcji na chomikuj.pl którą administracja najpierw wprowadziła a potem zastanawiała się nad jej sensem a nie na odwrót jak być powinno.
  Odpowiedz
Te oceny powinny być jawne. Wtedy takiemu moglibyśmy zbiorowo podziękować. Jest nas tu tylu, że kilkoro z nas dało radę by się zebrać i pooceniać mu pliki. Może to nauczyłoby go rozsądku i uczciwości.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Blachu82 napisał(a):Te oceny powinny być jawne. Wtedy takiemu moglibyśmy zbiorowo podziękować. Jest nas tu tylu, że kilkoro z nas dało radę by się zebrać i pooceniać mu pliki. Może to nauczyłoby go rozsądku i uczciwości.

Nie wiem kto wpadł na pomysł aby wprowadzić anonimowe oceny plików - parodia jak się patrzy.

Mam tylko prośbę do autorów programów i aby nie wpadli na beznadziejny pomysł wprowadzenia programu do masowego oceniania plików... Wiadomo, że teraz wiele ludzi wszystko zrobi za kasę ale bez przesady nie kosztem psucia portalu...

O tym samym apelowałem przed wprowadzeniem programów do chomikowania całych folderów - już widziałem kilka osób z prawie całym zachomikowanym azazelem... Niektórzy są na tyle bezczelni, że reklamują w chr "100% azazazel" jakby to miało w czymś mnie przekonać do jego plików. Jednak strasznie denerwuje.
  Odpowiedz