Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Szukam tytułu dramatu romantycznego
Cześć Wam.

Jakoś na przełomie XXI w. oglądałem film o tematyce podanej w tytule jednak kompletnie nie kojarzę tytułu.

Był on o chłopcu i dziewczynie, którzy spotykali się u niej w ogromnym salonie - tańczyć. Z tego co pamiętam między nimi zaiskrzyło więc sroga matka zakazała dalszych spotkań. Nie wiem skąd, nie wiem jak, ale ich kontakt został zerwany i szczególnie utkwił mi wątek w którym spotykają się po latach i to w tym samym miejscu.
Akcja toczyła się w dużym, starym domu z malowniczym ogrodem oraz widokiem na morze (na pewno w trakcie ich dorosłości).

Całą tą sytuację mogą opisywać słowa "zakazany owoc", ponieważ w dzieciństwie poszli na przekór wszystkiemu i chcieli być razem choć daleko im było do dorosłości.

~ Podczas pisania posta doznałem jakiegoś olśnienia i przypomniała mi się sytuacja w której on pił wodę z przydrożnej fontanny (kształt zlewu), a ona go pocałowała.
Chłopak się chyba oburzył i uciekł lub mu się spodobało i dalej... nie pamiętam Mysli

Może ktoś kojarzy? ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Coś kojarzę, wiem o który film Ci chodzi, ale muszę poszperać, żeby go znaleźć.
  Odpowiedz
Fajnie, że chociaż kojarzysz. Będę mega wdzięczny ;)

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Niko, film nosi tytuł Wielkie Nadzieje (1998). :) Kojarzyłem film przez mgłę, ale od czego jest wujek google i opisane przez Ciebie sceny. Mam nadzieję, że o to Ci chodzi, pamiętam ten film. Miałem jakoś 8 lat, gdy go oglądałem.

Tak czy inaczej, to z pewnością ten który mi się kojarzy.
  Odpowiedz
Wojtek, należy Ci się ogromny niemiecki kufel polskiego piwa!
Po tylu latach doznałem jakichś przebłysków i za cholerę nie mogłem rozgryźć tytułu.

Dzieciństwo mi odtworzył, skurczybyk Haha Dzięki!

Odpowiedz
Dobry romans. Byłem jeszcze szczeniakiem, a ten film już wyzwolił we mnie męskie instynkty.
  Odpowiedz
Heh, trochę pomieszałem fabułę. Tutaj trailer:

Odpowiedz
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Sowo, za dużo czytacie :P

Odpowiedz
Książki są lepsze!

Filmu nie kojarzę, ale chyba sobie zassam zaraz. Trailer ciekawy, no i moja ulubiona Gwyneth Paltrow...
  Odpowiedz