Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

TV6 pod koniec Maja w TV
Pod koniec maja 2011 roku na polskim rynku zadebiutuje nowy kanał telewizyjny TV6, który tworzony jest z myślą o naziemnej telewizji cyfrowej (DVB-T). Stacja dostępna będzie także na satelicie i w kablu. Wcześniej oferta stacji zostanie zaprezentowana także w TV4.

[Obrazek: 14708-450.jpg]
( fot: media2.pl )

Polskie Media, nadawca programu TV4, 30 maja 2011 roku uruchamia nowy, ogólnopolski kanał telewizyjny - TV6 (Szóstka). Jak informuje nadawca, stacja będzie dostępna za pośrednictwem drugiego multipleksu naziemnej telewizji cyfrowej (DVB-T), satelitarnej platformy Cyfrowy Polsat oraz wybranych sieci kablowych.

Oferta programowa nowej stacji zawierać będzie programy rozrywkowe. Pod hasłem "Szóstka na Czwórce" rozpoczyna się kampania promocyjna nowego kanału. Od 23 kwietnia do 3 maja na antenie telewizyjnej Czwórki, w wyznaczonych pasmach, widzowie będą mogli oglądać wybrane pozycje z oferty programowej w oprawie Szóstki.

źródło: media2.pl
  Odpowiedz
Ciekawe co to będzie czy coś wartego uwagi czy kolejny Telewizyjny chłam z kupą reklam?
  Odpowiedz
Kucharek dokładnie. Przypomniało mi się zdanie użytkownika na pewnym forum - "kolejne reklamy przerywane filmem". Miejmy nadzieję, że o tej stacji tak nie będzie trzeba mówić.
Tak z drugiej strony... trochę ubogie to logo.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Ma być rozpoznawane i tyle :P

Ja jednak jestem przyzwyczajony do starych kanałów. Wątpię by ten przyciągnął moją uwagę.
  Odpowiedz
Oby ich program był tak ubogi w reklamy jak wygląd ich logo:D
  Odpowiedz
Cytat:Oferta programowa nowej stacji zawierać będzie programy rozrywkowe.
Chłam chrzanionej polskiej telewizji nie wartej złamanego grosza.
Program typu wszystko w jednym.
Tańce z gwiazdkami przeplatane z tele-sklepami i teleturniejami.
W końcu będzie to program rozrywkowy.

Coś czuję że nie będzie dostępny dla "zwykłych" oglądających.
Mam tutaj na myśli podstawowe programy telewizyjne dostępne dla każdego.
TV4 jest programem nie dostępnym - bez dodatkowego tunera SAT się nie obejdzie.
Mam wrażenie że to samo będzie z programem 6.
Aby go oglądać trzeba będzie kupić tuner SAT i wykupić abonament.

Jeżeli będzie "darmowy" tak jak TV4 to będzie obarczony licznymi reklamami.
Zatem możliwe że będzie również dostępny bez dodatkowych opłat za pakiet satelitarny.
Możliwe że stare "bezpłatne" tunery będą ten program obsługiwać tak jak TV4, TVN, TV Polonia itp.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
OK. Już sobie wyobrażam cenę nowego dekodera bo przecież nigdzie nie wymienię telewizora bez tunera na telewizor z tunerem, nie?
Podobno w sklepach RTV są już ogromne zniżki na TV bez cyfrowego tunera tylko zastanawiam się ile wyniesie różnica ceny w stosunku do później zakupionego dekodera.
No bo co będzie jeśli pół roku temu TV 40" LCD kosztował 2999 a teraz kosztuje 2199 a kompatybilny dekoder będzie kosztował 699zł ? Nic się nie opłaci czyż nie? Bo wątpię że będą sprzedawać dekodery made by Manta w cenie gdzieś w okolicach 199zł. Nowa technologia zawsze przerasta nasze portfele a ludzie lgną jak muchy do smoły bo chcą być "na czasie".

PS. Dobrze że ja w porę zrezygnowałem z oglądania telewizji. Jeden z nałogów ludzkości mam już za sobą - nie oglądam TV od ponad trzech lat. Gdy pojawi się nowa technologia to nic nie stracę bo TV używam jako monitor do XBOXa a jeśli będzie w sklepie 50" za 1099 to bez wahania kupię również dla moich rozrywkowych celów.
  Odpowiedz
Widzę że nie jesteś obeznany w temacie, tunery do DVB-T są już w sklepach a ich cena to np: Opticum FT24p HD 229zł, sam taki posiadam i polecam wszystkim można podłączyć dekoder do dysku USB i nagrywać lub zatrzymywać programy na żywo.
  Odpowiedz
Następne "coś z czymś" pośród "czegoś z czymś". A tak na poważnie, mam kablówkę w Multimedia, 140-parę kanałów i 3/4 nie oglądam. Pakiety są niestety tak poukładane, że aby oglądać swoje ulubione, muszę wykupować całość pakietów. Jeśli "6" będzie gdziekolwiek, na pewno ją zobaczę. Teraz możemy gdybać. Zobaczymy jak uruchomią nadawanie. wtedy można się "pomądrować", cóż to takiego jest.
  Odpowiedz