Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy podoba ci się nowe logo Windows?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Zdecydowanie NIE.
23.68%
9 23.68%
Zdecydowanie TAK.
21.05%
8 21.05%
Stare logo było super!
36.84%
14 36.84%
Nie mam zdania.
18.42%
7 18.42%
Razem 38 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Tak ma wyglądać nowe logo Windows!
Kolorowe logo Windows zostało wprowadzone przy okazji premiery Windows 3.0 w maju 1990 roku. Poza drobnymi ulepszeniami, od tamtego czasu niewiele się zmieniło.

[Obrazek: image_full]

Microsoft wydaje się mówić stop i wraz z premierą zupełnie nowego Windows, zmieni także wygląd loga. Według chińskiej witryny CNBeta.com, firma z Redmond kończy z kolorami, kończy z myślnymi kształtami i stawia na prostotę - cztery kwadraty widziane z lekkiej perspektywy w ciemnozielonym kolorze. Innymi słowy - styl Metro dosięgnął także logo Windowsa. Na potwierdzenie tych informacji będziemy musieli jednak zaczekać.

Jaka jest twoja opinia na temat nowego logo? Zagłosuj i wypowiedz się...
  Odpowiedz
Karol napisał(a):...i stawia na prostotę
Rzeczywiście stawia na prostotę.
Nie podoba mi się to logo zupełnie.
Gdybym miał wybierać z tych trzech na obrazku powyżej to wybrałbym środkowe.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Dla mnie nie ważne jest logo windowsa, ma po prostu działać :)
  Odpowiedz
Mi również wogóle się nie podoba, środkowe najlepsze ;) Szczerze mówiąc mi bardziej podoba się to pierwsze niż ostatnie...
  Odpowiedz
Jakie brzydactwo...
Kolor straszny...

Środkowe logo najbardziej do mnie przemawia.
  Odpowiedz
Według mnie nowe logo to najlepszy projekt jaki do tej pory został wymyślony.
Nareszcie koniec z cukierkowymi kolorkami, falbankami itd.

Większości Wam podoba się środkowe logo ponieważ do tego jesteście przyzwyczajeni.
Zapewniam Was, że przy eleganckiej i skromnej oprawie, system z nowym logo będzie
wyglądał o wiele ciekawiej i profesjonalniej.

Nie moge się pozbyć wrażenia, że Microsoft idzie śladem Apple'a.
  Odpowiedz
admin napisał(a):Według mnie nowe logo to najlepszy projekt jaki do tej pory został wymyślony.

Zgadzam się w 100% najlepszy projekt jaki widzę ... prostota i elegancja.
  Odpowiedz
admin napisał(a):Większości Wam podoba się środkowe logo ponieważ do tego jesteście przyzwyczajeni.
Zapewniam Was, że przy eleganckiej i skromnej oprawie, system z nowym logo będzie
wyglądał o wiele ciekawiej i profesjonalniej.

Mi również się bardzo podoba :) ale stare logo było super!...
  Odpowiedz
(19.02.2012, 14:21)admin napisał(a): Nie moge się pozbyć wrażenia, że Microsoft idzie śladem Apple'a.

Dokładnie tak samo pomyślałem, Windows zaczyna naśladować Apple co myślę nie jest błędem. Sam w pracy korzystam z Mac'a i muszę przyznać że niektóre technologie Windows mógłby zastosować w swoich komputerach. Fakt trzeba się przyzwyczaić ale to już inny temat.

Logo nie powala, mogli się bardziej postarać. Prostota ok, ale z jakimś dreszczykiem, jestem tego samego zdania co Kruchy, nie ważne jak wygląda - ma niezawodnie działać!

Odpowiedz
Karol napisał(a):Mi również się bardzo podoba ale stare logo było super!...

Przypomnij sobie premierę Windowsa 7.
Co większość z Was wtedy mówiła? Eee XPek jest lepszy...! Po co to zmieniali...
Tak samo będzie teraz.
Polacy z natury nie lubią zmian, choć jeśli nastąpią, wraz z upływem czasu rośnie zadowolenie,
ponieważ na nowo coś odkrywają.
Takie jest moje zdanie.
  Odpowiedz