Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am...
Postanowiłam w wakacje przeczytać Trylogię Sienkiewicza, nie wyszło ale nie rezygnuję. Obecnie czytam ,,Ogniem i mieczem" tom II, ,,Potop" już leży przeczytany.
A ostatnio czytałam same klasyki- druga część ,,Przemyślnego Szlachcica Don Kichota z Manczy", ,,Władca much" Williama Goldinga, ,,Rok 1984" oraz ,,Folwark Zwierzęcy" Orwella. I to chyba tyle z czytanych obecnie książek.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz
Na jesienne wieczory wróciłam do książek Magdaleny Tulli. Przeczytałam ,,Tryb" i ,,Skazę". Nie mogę się doczekać jej nowej książki ,,Szum". Aż trzy lata minęły od jej ostatniej pozycji ,,Włoskie szpilki", która nie ukrywam jest jedną z moich ulubionych pozycji. Swoją drogą, świetna literatura dla kobiet. Dla zainteresowanych jej nową pozycją: http://www.ravelo.pl/szum-magdalena-tull...40841.html
  Odpowiedz
Bastion autorstwa Stephena Kinga. Przymierzałem się do tej lektury już dłuższy czas, ale mam nadzieję zacząć czytać w najbliższych dniach. Jak przeczytam to zdam recenzję, co do tej książki. Więcej możecie zasięgnąć tutaj: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/212268/bastion
  Odpowiedz
Z ostatnio przeczytanych...
"Zielona mila" ^^ Stephena Kinga. Rzadko która książka potrafi tak bardzo wstrząsnąć. Ta przestawia wszystko do góry nogami. Tak myślę :)

Obecnie czytam:
"Byli i będą" Marii Rodziewiczówny. Staram się zrozumieć dlaczego była tak bardzo popularna w swoim czasie. I chyba rozumiem...
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Jestem świeżo po lekturze "Ducha króla Leopolda" autorstwa Adama Hochschild'a. Książka przedstawia mało znany epizod w dziejach ludzkość - ludobójstwo w Kongu na początku XX wieku. Prawdziwa podróż do "jądra ciemności ".
Kształt bez formy; odcień bez koloru
Sparaliżowana siła; gest bez ruchu

[Obrazek: Yhk8Q]
  Odpowiedz
Teraz czytam "Horror Vacui" Katarzyny Gondek oraz "Drugi brzeg" Michała Gołkowskiego
Ostatnio czytałam "Ołowiany świt" Michała Gołkowskiego, czyli powieść osadzoną w stalkerskim uniwersum.
  Odpowiedz
Teraz czytam zbiór ebooków - Genesis jeszcze raz.
Jestem w trakcie - Życie i czasy Stephena Kinga (Lisa Rogak).
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Dzisiaj skończyłem czytać " Dzisiaj narysujemy śmierć" Wojciecha Tochmanna
Książka Brian'a Victorii "Zen na wojnie". Książka opowiada o związkach japońskiego zen i innych szkół buddyjskich z japońskim militaryzmem w pierwszej połowie XX wieku.
Kształt bez formy; odcień bez koloru
Sparaliżowana siła; gest bez ruchu

[Obrazek: Yhk8Q]
  Odpowiedz
"Ucieczka na południe" Mrożka
  Odpowiedz
Czytam teraz książkę"Kurz,pot i łzy" -Bear Grylls.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości