Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Uszkodzony plik na chomiku
Witam

Powiedzcie mi bo zauważyłem że czasami plik , który sam zuploaduje na chomika , albo nawet od kogoś zachomikuje , że tak powiem "psuje się" chodzi o to że nie da sie sprawdzić podglądu , mówie tu oczywiście o plikach video , gdy biore podgląd to wyskakuje czarne tło i napis "video not found" a ludzie to ściągają :(:(:( i niestety tracą transfer . Moja prośba do Was jest taka , aby ktoś mi doradził co można na to poradzić , dzisiaj zauważyłem że ktoś ściągnął film ktory wrzuciłem na chomika kilka dni temu i niestety jest niesprawny :( Da się temu jakoś zapobiec ? Bo niestety , ale nie dam rady codziennie sprawdzać wszystkich plików bo mam ich kilka tysięcy . Prosze o Pomoc
  Odpowiedz
Chyba tylko można skasować i uploadować jeszcze raz. Bo raczej nie zagwarantujesz nieprzerwanego transferu na całej długości łącza miedzy tobą a serwerem. A sprawdzasz film zanim zaczniesz wysyłać, bo czasem film jest uszkodzony na dysku i z tego powodu mogą już być problemy.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
To, że nie da się sprawdzić podglądu filmu wcale nie znaczy, że jest on uszkodzony. Jeżeli jesteś pewien, że wrzuciłeś sprawny plik nie musisz się denerwować,
Na wcześniejszej wersji chomikuj. pl wrzuciłam filmy, były ok. Ale po zmianach nie można ich było podglądnąć. Pisałam do administracji i dostałam odpowiedź, że te filmy muszą iść do ponownego konwerterowania. Po jakimś czasie zostały naprawione.
Obecnie zdarza się, że wrzucam film i nie da się go podglądnąć, ale po kilku dniach podgląd jest już możliwy.
  Odpowiedz
Ale autorowi chodzi chyba o to, ze okno podglądu da się otworzyć a w nim nie idzie film, chyba że źle zrozumiałem.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Okno podglądu da się otworzyć, ale pliku nie da się podejrzeć. To wcale nie znaczy, że jest uszkodzony.
Sprawdziłam to także w inny sposób: film, który sama dodałam i nie dało się podglądnąć ściągnęłam z powrotem na komputer i sprawdziłam jakość. Mało tego, dałam na niego free transfer i poleciłam znajomemu chomikowi z prośbą o opinię. Okazało się, że wszystko jest ok.
  Odpowiedz
Przeważnie jest tak jak piszesz. Ale są wyjątki. Miałem sytuacje taką, że mój plik w podglądzie działał a jak pobrałem na dysk to nie. Było też tak, że działał na dysku a podgląd nie działał i po pobraniu też nie dało się otworzyć. To są błędy łącza bądź konwertera i myślę, że na tym polega problem autora.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Nie mam na to argumentów, nie miałam takiej sytuacji.
  Odpowiedz
(12.04.2012, 22:10)desiderata napisał(a): Nie mam na to argumentów, nie miałam takiej sytuacji.

Po co to pisałeś? Wrzucasz boxem czy przez przeglądarkę? czasami box przerywa :)
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
Dzięki za odpowiedzi , chodziło mi o to że gdy brałem film na podgląd to film nie rusza , wyskakuje napis video not found , kiedyś zdarzyło mi sie pobrać taki film i gdy go odpalilem na kompie film nie działał . Chyba tak jak pisze Blachu82 trzeba będzie ponownie uploadować ;(
  Odpowiedz
Na chomikuj wrzucam zawsze przez chomikboxa. Nawet jeśli przerwie to zaczyna wrzucanie od przerwanego miejsca, a nie od nowa. I jak na razie nie znalazłam żadnego pliku wrzuconego przeze mnie uszkodzonego. To jest program dostosowany do konta.
  Odpowiedz