Mieliście kiedyś zapalenie zatok? Jak długo trwa leczenie i czy infekcja ma tendencję do nawracania? Jak przeszliście tą chorobę?
Zapalenie zatok, małe wstrętne choróbsko
|
Od kilku dni borykam się z dość nieprzyjemną dolegliwością, mianowicie z zapaleniem zatok. Pierwszy raz w życiu mam takie dziadostwo i jak na początkującą hipochondryczkę przystało ciekawi mnie jak szybko z tego wyjdę i czy aby na pewno nie będzie to za sobą ciągnęło przykrych następstw.
Mieliście kiedyś zapalenie zatok? Jak długo trwa leczenie i czy infekcja ma tendencję do nawracania? Jak przeszliście tą chorobę? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
28.10.2013, 19:10
No wiesz.... Ja miałem wiele razy. Najkrótszy okres trwa około półtorej tygodnia, ale tak jak u mnie to się ciągnęło do 2-3 tygodni. Jak się raz przeziębi zatoki, to będzie często wracać, wiem sam po sobie.
28.10.2013, 19:24
Wiesz, to jest standardowe. Zapach o jeszcze przeżyłem jakoś, ale gorzej z bólami głowy. Tak o nie wykluczone, mi jak się nawraca o praktycznie w każdym tygodniu zatoki.... ale naszczęście nawroty są np dwudniowe.
28.10.2013, 19:26
Mój brat ma z tym wieczne problemy i pomaga mu ibuprom zatoki, z tego co pamiętam. Wyślę mu temat na maila, to powinien się wypowiedzieć i dać Ci parę wskazówek
28.10.2013, 19:34
Ja dostałam na to antybiotyk, ibuprom zatoki i jakieś psikanie do nosa, po którym mnie bardzo szczypie. Po dwóch dniach widzę poprawę i mam nadzieję, że jak najszybciej mnie to opuści. A kysz zjawo, zniknij
28.10.2013, 19:35
Ibuprom zatoki..... osobiście polecam metafen jest mocniejszy i lepszy. Brałem ibuprom zatoki fakt pomagał, ale do czasu. Bo się okazało, że przez ibuprom mam krwotoki z nosa.
28.10.2013, 19:47
A orientujesz się może, przyczyną czego może być ta choroba? Jakie zaniedbanie trzeba popełnić, żeby się to przypałętało? Nie miałam gorączki, nie zmarzłam, nic mnie nie bolało... nie wiem.
28.10.2013, 22:11
Też mnie to męczy, w pierwszy dzień to lały mi się dosłownie krwotoki z nosa. Biorę ibuprom zatoki i z dnia na dzień, małymi kroczkami, coraz lepiej.
To już wiemy, czemu już drugi dzień się tak aktywnie udzielasz
28.10.2013, 22:21
Do czego to doszło, żeby mnie tu choroba sprowadziła....
|