Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy administrator toplisty powinien posiadać na niej swój profil?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
46.15%
12 46.15%
Nie
26.92%
7 26.92%
Nie mam zdania
26.92%
7 26.92%
Razem 26 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

freetransfery.toplista.pl - pytania, problemy, wyjaśnienia, porady..
Information 
Postanowiłem założyć ten wątek, ponieważ ostatnio pojawiło się sporo pytań oraz uwag odnośnie mojej toplisty pod adresem freetransfery.toplista.pl. Jeżeli macie jakieś pytania, zażalenia, sugestie lub miłe słowo - proszę pisać właśnie tutaj. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie jeżeli będzie to możliwe.

Oto jedna z takich uwag kierowanych pod moim adresem:

Cytat:Witam Adamie:) iiii znowu pogrywasz nieuczciwie na top liście... nie ważne, gratulacje... pozdrawiam

Wiadomość wysłana przez użytkownika LoveOceans z portalu Chomikuj.pl
Ta osoba w chwili obecnej (23.04.2011) również zarejestrowana jest na mojej topliście i zajmuje bardzo wysoką pozycję (w tej chwili trzecią).
Jak domniemywam, koledze nie spodobało się to, że mój profil przeskoczył jego pozycję nagłym wzrostem punktów.

Już raz otrzymałem od tego użytkownika podobną treść wypowiedzi i wówczas wyjaśniłem dlaczego tak się stało. Jak się okazuje to za mało. Wyjaśnię zatem wszystkim o co chodzi, żeby nie zaśmiecać mi skrzynki podobnymi pytaniami.

Jak zdobywać punkty za kliknięcia?

Oczywiście to dzięki nim nasza pozycja wzrasta. Na postawione tu pytanie można książki pisać więc nie będę się rozpisywał, ale wskażę co takiego ja robię, aby moja pozycja nagle wzrosła.

- wysyłaj mailingi!
Jeżeli nie posiadasz własnej bazy adresowej, skorzystaj z ofert dostępnych na allegro. Poczytaj te aukcje, a zrozumiesz co to jest mailing i co Ty możesz z tego mieć. Oczywiście należy mieć pojęcie o pisaniu skutecznych maili i nie wolno Ci spamować.

-mailing i prosty zabieg!
Najprościej jest zebrać np. kilkaset GB free transferu, wrzucić tam np. jeden film i wysłać mailing do np. 50,000 osób, że film do pobrania jest zupełnie za darmo i tu podać link. Oczywiście na folder z free transferem zostało nałożone hasło. A gdzie jest hasło? Na topliście! I tu podajesz link do toplisty (swój własny, unikalny link) po czym ludzie klikają tam aby otrzymać hasło, a Tobie punkty lecą. Jest to metoda, która nie musi podobać się niektórym użytkownikom, ale prawda jest taka, że jak chcesz osiągnąć sukces - nigdy wszystkich nie zadowolisz.

Skuteczność jednego, mądrze napisanego mailingu jest większa, niż cały tydzień spamowania w rozmowach chomikowych.

Ja nie muszę walczyć o pozycję na topliście!

To informacja dla ciekawskich, wścibskich (jak kolega wyżej), zazdrosnych, podejrzliwych i nikomu nie ufających ludziom posiadających swojej wpisy na jakiejkolwiek topliście. Do rzeczy:

Jako właściciel toplisty, mogę jednym kliknięciem wstawić swój profil na 1 pozycję, mogę dodać sobie jakąkolwiek chcę ilość punktów, mogę zabrać punkty sobie oraz jakiemukolwiek innemu użytkownikowi, mogę zmieniać ręcznie statystyki i wiele innych rzeczy, ponieważ jestem właścicielem tej toplisty! Mam nadzieję, że kolega LoveOceans zrozumiał te słowa i nie będę ich musiał powtarzać.

Jeżeli ktoś myślał inaczej był w błędzie.

Mało tego - te same możliwości ma każdy właściciel jakiejkolwiek innej toplisty.
Jak widzicie, mój profil jest tam po prostu dla zabawy i tak to należy traktować. Nie walczę zażarcie o głosy, bo sam mógłbym ich sobie dopisać ile chcę. Toplista ma służyć WAM!. Ja nie potrzebuję większych odwiedzin własnego profilu w Chomikuj.pl, ponieważ mam ich tyle, że mi w zupełności wystarcza. Toplistę czasami wykorzystuję w celach statystycznych, a czasami chcę tak jak w wyżej opisanym przypadku, po prostu ściągnąć więcej ludzi do tego miejsca, ponieważ przekłada się to na Waszą odwiedzalność.

Niektórzy z Was w pogoni za chomikowymi punktami zapominają, że toplista to miejsce zdrowej rywalizacji. Rozumiem - toplista potrafi ściągnąć na Wasz profil całą masę nowych i unikalnych ludzi, ale do jasnej cholery nie zapominajcie, że wokół tego świat się nie kręci!. Nie skaczcie sobie zatem do oczu, nie róbcie nic za wszelką cenę! Traktujcie to wszystko z przymrużeniem oka i pamiętajcie o człowieczeństwie.

Jeżeli chcecie porady odnośnie zwiększania swojej pozycji, piszcie śmiało. Chętnie pomogę w miarę możliwości czasowych. Na głupie pytania daruję sobie odpowiedzi. Zainteresowanych proszę o zabranie głosu w ankiecie na górze tego posta.
  Odpowiedz
Osobiście powiem tak - myślę że założyciel Top Listy nie powinien mieć na niej swojego profilu - dlaczego?
Otóż nie robię z nikogo krętacza bo osobiście uważam że spoko z Ciebie gość lecz znajdzie się wiele ludzi którzy uważają że jeśli jest się właścicielem Top Listy to można wszystko. Lecz niech taka osoba zada sobie pytanie - Po co właściciel miałby się wysoko reklamować?
Przecież logiczne jest że jeśli byś chciał możesz naszpikować Top Listę linkami do swojego profilu. Mogę wręcz powiedzieć że reklamowanie samego siebie we własnej top liście i niby "oszukiwanie" było by głupie ponieważ i tak wszyscy wiedzą że to twoja Top Lista Adamie. Jeśli się ze mną nie zgadzasz to ok każdy ma swoje zdanie ..
  Odpowiedz
Stary temat ale ja go odgrzebę. Z całym szacunkiem adam-as ale zadam Ci zagadkę. Co wspólnego mają nazwa Twojej Top Listy z chomikami umieszczonymi na pierwszych pozycjach?
Odpowiedź: Nic

Obserwuję to już kilka tygodni, wchodzę prawie codziennie i sprawdzam w opisach chomików. Okazuje się, że te chomiki zapewniając sobie pierwsze pozycje na liście być może wejsciami z proxy być może faktycznym udostępnianiem transferu w pierwszych miesiącach stały się nietykalne. Nie ma możliwości dzisiaj, aby zepchnąć kogokolwiek z pierwszej dziesiątki na dalsze miejsca pomimo, że już dawno nie udostępniają transferu, a jeśli nawet to ilość taką, która nie pozwoli na pobranie za darmo nawet 1 pliku.

Muszę jednak trochę sprostować, gdyż nerwy mnie na początku poniosły. Są chomiki, które udostępniają coś za darmo. Ale należą do rzadkości. Uczciwy chomik udostępniający nie przebije się na pierwszą stronę.

O ile mogę zrozumieć sytuację tego typu, że ktoś zamiast dać transfer podaje link, skąd szybko można pobrać plik za darmo o tyle takie kombinacje typu: Folder FREE hasło na Top Liście a potem po wejściu okazuje się, że nic nie pobierzemy są dla mnie całkowicie nie do przyjęcia.
Dla mnie to po prostu zwykłe oszustwo.

Postuluję o przeprowadzenie selekcji chomików na Top Liście i skreślenie z niej tych, które nie udostępniają free transferu albo...
zmianę nazwy top listy, gdyż obecna nie pasuje do tego co się tam dzieje.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Cytat:Muszę jednak trochę sprostować, gdyż nerwy mnie na początku poniosły. Są chomiki, które udostępniają coś za darmo. Ale należą do rzadkości. Uczciwy chomik udostępniający nie przebije się na pierwszą stronę.

O ile mogę zrozumieć sytuację tego typu, że ktoś zamiast dać transfer podaje link, skąd szybko można pobrać plik za darmo o tyle takie kombinacje typu: Folder FREE hasło na Top Liście a potem po wejściu okazuje się, że nic nie pobierzemy są dla mnie całkowicie nie do przyjęcia.
Dla mnie to po prostu zwykłe oszustwo.

I z tym się zgodze, że to jest nieuczciwe
  Odpowiedz