Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ciekawa wiadomość od Administracji
Witam. Dostałem dziś interesującą wiadomość od Administracji. Trochę mnie to rozbawiło, a zarazem przeraziło... Autor tych materiałów zawsze zażarcie walczy z portalem o blokowanie jego materiałów - 90% usuwanych/blokowanych materiałów z mojego chomika, jest jego autorstwa. Więcej dowiecie się z zamieszczonych poniżej screenów.

[Obrazek: chomikuj1.jpg]

[Obrazek: Chomikuj2.jpg]

Co o tym myślicie?
  Odpowiedz
W tej chwili aby pobrać plik musisz zapłacić. Jest to pójście na ugodę chomikuj z wydawcą.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
Ciekawy sposób, ale te pkt. zniechęcają do pobierania stanowczo za dużo ich by trzeba stracić, chyba że jest tez możliwość normalnego ściągnięcia ??
  Odpowiedz
Nie ma. Pobierzesz tylko po zapłacie pkt. które są zabierane automatycznie z konta. Za dużo... hmm... zastanów się ile oryginał kosztuje i porównaj :) jedyne rozwiązanie to podział plików tak żeby miały max. 10min.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
jest z innego chomika ;) który jeszcze nie został obdarowany taką ofertą jak ty;)
  Odpowiedz
(09.08.2012, 17:59)daw13 napisał(a): W tej chwili aby pobrać plik musisz zapłacić. Jest to pójście na ugodę chomikuj z wydawcą.

Ale jaki Film czy książka ?
@ EDIT

Ale mi chodziło o film np : Wszystkie Odloty Cheyenna czy o taki zwykły film np: z You tube
  Odpowiedz
Po prostu właściciel praw autorskich uznał, że nie wygra z piractwem, więc postanowił pójść na kompromis i samemu mieć coś z tego. Cóż, ma do tego prawo, w końcu to jego własność.

raden__ napisał(a):Ale jaki plik wiedo czy książka ?
No przecież widać w pierwszym poście, co to za pliki.
  Odpowiedz
Ciekawe czy jak by zrobić takiego "legalnego" chomika czy ktoś by na niego zaglądał:D
  Odpowiedz
To jest proste. Autor zastrzegł i będziesz to pobierał legalnie tak jak byś płacił, ale płacisz punktami to legalnie pobierasz
  Odpowiedz
To jest nie nowość, ja juz takie wiadomości i możliwość pobrania za punkty widziałem pare miesięcy temu.
  Odpowiedz