Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Europejska sieć T-Mobile kupiła polską sieć Era.
Plotki donoszą że nasza największa sieć komórkową w Polsce wykupił duży europejski operator t-mobile, ciekawe czy będziemy mieli z tego korzyści czy minusy pożyjemy zobaczymy przejęcie przewidziane jest na wakacje.
  Odpowiedz
Moim zdaniem powinny być tego plusy, może zmniejszą się stawki za połączenia ?
Chociaż z drugiej strony nie koniecznie plotki muszą być prawdziwe.
Zaczekamy do wakacji to się dowiemy
  Odpowiedz
Coś mi się tu nie zgadza. Przecież Era robi fuzję z Orange i mają wspólnie kontrolować i zarządzać radiowymi sieciami dostępowymi obu operatorów. No chyba że Era chce się przez to umocnić.

Cytat:Polska Telefonia Cyfrowa, operator sieci Era i Heyah oraz PTK Centertel, operator sieci Orange uzyskały zgodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) na założenie spółki joint-venture, która będzie odpowiedzialna za zarządzanie radiowymi sieciami dostępowymi obu operatorów.

Inf.: tech.wp.pl
  Odpowiedz
mabud73 napisał(a):na założenie spółki joint-venture, która będzie odpowiedzialna za zarządzanie radiowymi sieciami dostępowymi obu operatorów.
No masz napisane w swoim poście w jakim celu podpisali porozumienie. Porozumienie dotyczy sieci radiowych, czyli Wi-Fi ale to nie oznacza sieci komórkowej GPRS.

T-Mobile to bardzo dobra i tania sieć komórkowa. Poznałem ją w Wielkiej Brytanii i pamiętam że tamci klienci byli z niej zadowoleni. T-Mobile to dla porównania taka polska HeyaH więc wiadomo już czego można od nich oczekiwać. Skoro Era dała się sprzedać to oznacza że nie jest już takim potentatem na rynku. Wielu klientów Ery może mieć kłopoty ze zmianą taryf i stawek. Pewnie na start dadzą jakieś "promocje" aby każdy klient mógł swobodnie przejść z taryfy Era na taryfę T-Mobile.
  Odpowiedz
Dzięki Skrzypas za sprostowanie. Wczoraj już chyba zaćma mi na głowę padła:) Jasne że chodzi o wi-fi. T-Mobile faktycznie jest dobrą i tanią firmą. Ja osobiście we Włoszech i Niemczech korzystałem z Vodafone. Nie narzekałem. Doszły mnie kiedyś słuchy że Orange miało się połączyć z Vodafone, ale nie wiem czy tak się stanie, czy już się nie stało. Nie śledziłem tego dokładnie.
  Odpowiedz