"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
Jak zamierzasz spędzić tegoroczne święta?
|
12.11.2014, 23:14
Nieubłaganie zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Jedni wpadną w świąteczny szał zaś inni wolą pozostać niezaangażowani. A Ty jak spędzisz tegoroczne święta?
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
12.11.2014, 23:47
Będę grał w Stronghold Kingdoms. No a tak na poważnie. Planuje spędzić w spokoju i radości. Nie ma co szaleć z tymi zakupami jak większość ludzi, którzy sobie wyrywają z rąk produkty i inne takie. Po prostu trzeba zabezpieczyć się wcześniej, porobić zakupy, poczuć też ten szał, klimat świąt i radość ze wspólnie spędzonego czasu. Rodzinna atmosfera, złożyć życzenia, zjeść, cieszyć się, że zapomina się o waśniach, kłótniach i po prostu być szczęśliwym. Ważne by tak było nie tylko w święta, aczkolwiek cały czas. Po prostu poczuć tą magię, poczuć ten zapach potraw, spędzić miło czas nie tylko z rodziną, ale też z przyjaciółmi, dziewczyną. Święta są od tego, aby w tym dniu poczuć radość, nie wstydzić się emocji.
P.S Cały czas powtarzam sobie, że nie będę oglądał durnowatego Kevina i chyba w te Święta dotrzymam słowa .
21.11.2014, 23:38
robotox1 napisał(a):Ja jak zwykle, nic się w tym roku nie zmienia Czyli? Rozwiń może, jak wyglądają u Ciebie Święta?
22.11.2014, 02:12
Ja też tak jak zwykle od wielu lat czyli z rodziną przy wigilijnym stole.
23.11.2014, 18:28
Ja pewnie pojadę do rodziny.
Z rodziną przy wigilijnym stole jak co roku, może dziadkowie do mnie na wigilię przyjadą.
Nie byłem nigdy jeszcze na pasterce, więc może się wybiorę, ale to już ode mnie nie zależy tak bardzo. W Boże Narodzenie i w 2 dzień świąt będę modlił się w kościele, a wieczorami będę oglądał świąteczne filmy z rodziną. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
30.11.2014, 20:40
Święta spędzę z rodziną przy wigilijnym stole śpiewając najpiękniejsze kolędy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
05.12.2014, 18:59
A ja mam w planach posiedzieć z bliskimi i z moją drugą rodziną- muzyczną. Chcę nacieszyć się nimi (zarówno jednymi jak i drugimi) i przełamać się z nimi opłatkiem.
Moja rodzina wie, że Boże Narodzenie świętuję tylko i wyłącznie dla nich, ponieważ nie jestem katolikiem, jednak akceptują ten stan rzeczy, twierdzą, że nie wyobrażają sobie tego dnia beze mnie przy wspólnym stole, więc szanujemy siebie nawzajem i razem spędzamy czas, od kilku lat wreszcie w pogodnej atmosferze. Łamanie się opłatkiem uważam za przepiękny symboliczny zwyczaj- pogodzenie się, przebaczenie, akceptację i radość ze spotkania- dlatego więc praktykuję. Nie składam fałszywych życzeń, nie zmuszam się do tego- wszak robię to tylko z tymi, których kocham, a im życzę zawsze jak najlepiej, chociaż czasem najchętniej bym ich udusiła. Chcę również odpocząć. Poleniuchować, wyprzeć ze świadomości problemy bieżące. Wybrać się wreszcie na zimowe polowanie geo i zostawić komuś jakiś świąteczny prezencik, założyć dawno planowaną nową skrzynkę, spędzić dzień w siodle i wymrozić zarazki, przejść się po lesie i odwiedzić tam znajomych survivalowców, przeczytać zaległe książki... pobuszować na Odjechani.com.pl. No i przywitać godnie nowy rok, 2015. Ze szklaneczką ulubionej whiskey i doborowym towarzystwem u boku!
05.12.2014, 19:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2014, 19:46 przez Swordancer.)
No to teraz Ja! No to tak, w święta, to najchętniej spędzałbym czas na jedzeniu, potem na jedzeniu, a na końcu też na jedzeniu. Pisząc jednak bardziej poważnie, to przeleżeć święta brzuchem do góry. Do tego pewnie będą wszystkie standardy jak u każdej rodziny, wigilia, życzenia, cholerni goście, a raczej lepiej, jeszcze więcej cholernych gości niż zwykle! No i pewnie części będę unikał, bo jak widzę niektórych, to ehhh... Tak czy siak chciałbym zobaczyć w końcu śnieg, ja nie wiem co za cham go zabrał, ale oddawaj! Już! Pamiętam w dzieciństwie co roku śnieg, a teraz ciapa, albo nic. Zmiany klimatu mi się nie podobają. Klimat świąteczny już nie ten...
Pewnie będzie dużo mandarynek, pomarańczy słodyczy i innych klasyków, do tego zbrzydną mi jeszcze zanim się zaczną, serie głupich świątecznych filmów. Może zamiast oglądać filmy wieczorami, tym razem będę dźwigał sztangi z nudów i kontynuował swój trening przy "odpowiedniej"(wysokokalorycznej) diecie. Nom, mam nadzieję, że tego sylwestra zamiast w domu jak to zwykle bywa, spędzę gdzieś z kumplami, bo oni zwykle organizują zalanie się w trupa, czym nie jestem zainteresowany. Po paru wypadach odpuściłem sobie ten syf. Nie wiem, może w tym roku skok w miasto na samotnego wilka, ostatnio szło całkiem nieźle, więc może i w sylwestra pójdzie. Może się pouczę trochę? Nie, nie, najprawdopodobniej zamiast tego, tak zgadliście, będę jadł! Oj moja mama to potrafi ugotować, aż się dziwię, że nie jestem ani trochu gruby. ^^ |