Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kolejny oszust ??
Natrafiłem na taką stronę w internecie oferującą darmowe punkty: echomikuj.yoyo.pl

Czy ta strona jest wiarygodna ??
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
Kolejny fake pewnie.
Przetestowałem ją na moim testowym chomiku bez plików i nic nie dostałem.
Ciekawe co by z tego mieli rozdając tyle pkt.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Żadna ze stron oferująca coś za darmo nie jest wiarygodna. Zapamiętaj że w Polce za darmo już dawno umarło.
Zajrzyj do mnie do tego folderu. Wczoraj dostałem info że wygrałem punkty a nie brałem udziału w żadnym konkursie. Wyciągnąłem kilka informacji od gościa podszywającego się pod administrację chomikuj a tutaj ku przestrodze zamieściłem screeny z odpowiedziami.
http://chomikuj.pl/Blachu82/---+UWAGA+Os...hase*c5*82

Muszę przyznać, że ten na razie był najlepszy ze wszystkich, którzy próbowali wyciągnąć ode mnie login i hasło do konta.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Blachu82 napisał(a):Zapamiętaj że w Polce za darmo już dawno umarło.
No nie przesadzaj - u nas jednak można otrzymać za darmo reklamę :)

Blachu82 napisał(a):Muszę przyznać, że ten na razie był najlepszy ze wszystkich, którzy próbowali wyciągnąć ode mnie login i hasło do konta.
Uważajcie na takich agentów - ludzie są bardzo pomysłowi, zwłaszcza na chomiku.
adam-as napisał(a):No nie przesadzaj - u nas jednak można otrzymać za darmo reklamę
Nie do końca, bo trzeba się zarejestrować :)

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Blachu82 napisał(a):Wyciągnąłem kilka informacji od gościa podszywającego się pod administrację chomikuj a tutaj ku przestrodze zamieściłem screeny z odpowiedziami.
http://chomikuj.pl/Blachu82/---+UWAGA+Os...hase*c5*82

To może opisałbyś tę sytuację na szerzej na forum aby inni użytkownicy odwiedzający dział chomikuj mogli
dowiedzieć się czegoś więcej i dzięki Tobie ustrzec się przed takim rodzajem oszustwa?
Ta strona wykrada hasła. wiem ponieważ mój kuzyn tam dodał swojego chomika i na drugi dzień z pkt na koncie nic nie zostało. (tam pisze żeby zalogować się na chomiku bez wykańczania ich strony)
Piszcie poprawnie, używajcie (ż, ó, ł, itd) :) Podam przykład:
,,Robić komuś łaskę" a ,,Robić komuś laskę" to całkiem inne znaczenie :D
Dokładnie. Nie ma się co rozpisywać. Metoda na podstawioną stronę logowania. Koleś informuje podając się za administrację, że wygrałem 40000 punktów w konkursie urodzinowym. Aby odebrać nagrodę należy się zalogować przez stronę konkursową (jak informował specjalnie stworzoną, dlatego nie działają wszystkie linki ze strony) podając login i hasło do chomika. A potem to jak już można się domyślić hasło ląduje w bazie danych oszusta.
Od razu wiedziałem, że kantuje, ale postanowiłem się trochę podroczyć i pomęczyć go niewygodnymi pytaniami zaciekawiony tym co zrobi. Miedzy innymi zapytałem o regulamin konkursu, którego oczywiście nie było bo wystarczy regulamin ogólny portalu.
Nie ma sensu się rozpisywać. Jak chcecie to mam kilka screenów z rozmowy. Mogę zamieścić jeśli taka wola. Póki co są u mnie na chomiku.

W każdym razie dla osób mogących mieć wątpliwości jak rozpoznać oszusta porada. Administracja nigdy nie zażąda od was hasła do konta, bo po prostu nie potrzebuje go by tam wejść i robić na nim co im się podoba. TO ich portal i mają wszystkie prawa do zmiany czegokolwiek.

[Obrazek: acd4e29dd670.png]

Pierwsza informacja o konkursie

[Obrazek: Wy%88udzanie%20has%88a%20i%20loginu00.png]
[Obrazek: Wy%88udzanie%20has%88a%20i%20loginu01.png]
[Obrazek: Wy%88udzanie%20has%88a%20i%20loginu02.png]
[Obrazek: Wy%88udzanie%20has%88a%20i%20loginu03.png]
[Obrazek: Wy%88udzanie%20has%88a%20i%20loginu04.png]
[Obrazek: Wy%88udzanie%20has%88a%20i%20loginu05.png]
[Obrazek: Wy%88udzanie%20has%88a%20i%20loginu06.png]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Obrazki nie działają. Przeżuć je na inny hosting niż chomikuj.pl
Dlatego nie warto używać jednego hasła do kilku serwisów. Ta strona nie kradnie haseł, tylko zwyczajnie logujący się im je oddaje. Jeśli hasło nie jest szyfrowane, to z bazy łatwo je odczytać, o ile w ogóle baza istnieje, a hasła nie trafiają do pliku tekstowego.