Czy ta strona jest wiarygodna ??
Strona z tapetami na pulpit - polecam
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Kolejny oszust ??
|
||||||
Natrafiłem na taką stronę w internecie oferującą darmowe punkty: echomikuj.yoyo.pl
Czy ta strona jest wiarygodna ??
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
01.04.2012, 13:00
Kolejny fake pewnie.
Przetestowałem ją na moim testowym chomiku bez plików i nic nie dostałem. Ciekawe co by z tego mieli rozdając tyle pkt.
Żadna ze stron oferująca coś za darmo nie jest wiarygodna. Zapamiętaj że w Polce za darmo już dawno umarło.
Zajrzyj do mnie do tego folderu. Wczoraj dostałem info że wygrałem punkty a nie brałem udziału w żadnym konkursie. Wyciągnąłem kilka informacji od gościa podszywającego się pod administrację chomikuj a tutaj ku przestrodze zamieściłem screeny z odpowiedziami. http://chomikuj.pl/Blachu82/---+UWAGA+Os...hase*c5*82 Muszę przyznać, że ten na razie był najlepszy ze wszystkich, którzy próbowali wyciągnąć ode mnie login i hasło do konta.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
01.04.2012, 19:00
Blachu82 napisał(a):Zapamiętaj że w Polce za darmo już dawno umarło.No nie przesadzaj - u nas jednak można otrzymać za darmo reklamę ![]() Blachu82 napisał(a):Muszę przyznać, że ten na razie był najlepszy ze wszystkich, którzy próbowali wyciągnąć ode mnie login i hasło do konta.Uważajcie na takich agentów - ludzie są bardzo pomysłowi, zwłaszcza na chomiku.
01.04.2012, 19:21
adam-as napisał(a):No nie przesadzaj - u nas jednak można otrzymać za darmo reklamęNie do końca, bo trzeba się zarejestrować ![]()
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
02.04.2012, 22:01
Blachu82 napisał(a):Wyciągnąłem kilka informacji od gościa podszywającego się pod administrację chomikuj a tutaj ku przestrodze zamieściłem screeny z odpowiedziami. To może opisałbyś tę sytuację na szerzej na forum aby inni użytkownicy odwiedzający dział chomikuj mogli dowiedzieć się czegoś więcej i dzięki Tobie ustrzec się przed takim rodzajem oszustwa?
03.04.2012, 07:15
Ta strona wykrada hasła. wiem ponieważ mój kuzyn tam dodał swojego chomika i na drugi dzień z pkt na koncie nic nie zostało. (tam pisze żeby zalogować się na chomiku bez wykańczania ich strony)
Piszcie poprawnie, używajcie (ż, ó, ł, itd)
![]() ,,Robić komuś łaskę" a ,,Robić komuś laskę" to całkiem inne znaczenie ![]()
Dokładnie. Nie ma się co rozpisywać. Metoda na podstawioną stronę logowania. Koleś informuje podając się za administrację, że wygrałem 40000 punktów w konkursie urodzinowym. Aby odebrać nagrodę należy się zalogować przez stronę konkursową (jak informował specjalnie stworzoną, dlatego nie działają wszystkie linki ze strony) podając login i hasło do chomika. A potem to jak już można się domyślić hasło ląduje w bazie danych oszusta.
Od razu wiedziałem, że kantuje, ale postanowiłem się trochę podroczyć i pomęczyć go niewygodnymi pytaniami zaciekawiony tym co zrobi. Miedzy innymi zapytałem o regulamin konkursu, którego oczywiście nie było bo wystarczy regulamin ogólny portalu. Nie ma sensu się rozpisywać. Jak chcecie to mam kilka screenów z rozmowy. Mogę zamieścić jeśli taka wola. Póki co są u mnie na chomiku. W każdym razie dla osób mogących mieć wątpliwości jak rozpoznać oszusta porada. Administracja nigdy nie zażąda od was hasła do konta, bo po prostu nie potrzebuje go by tam wejść i robić na nim co im się podoba. TO ich portal i mają wszystkie prawa do zmiany czegokolwiek. ![]() Pierwsza informacja o konkursie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
05.04.2012, 13:18
Obrazki nie działają. Przeżuć je na inny hosting niż chomikuj.pl
09.04.2012, 01:36
Dlatego nie warto używać jednego hasła do kilku serwisów. Ta strona nie kradnie haseł, tylko zwyczajnie logujący się im je oddaje. Jeśli hasło nie jest szyfrowane, to z bazy łatwo je odczytać, o ile w ogóle baza istnieje, a hasła nie trafiają do pliku tekstowego.
|