Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kupiłem chomika - nie mam ani chomika, ani pieniędzy
Witam, kupiłem tego chomika za 100 zł i nie dostałem chomika ani zwrotu kasy, dziś mija tydzień, co mam robić?
  Odpowiedz
(02.08.2012, 12:56)sexslawas napisał(a): Witam, kupiłem tego chomika za 100 zł i nie dostałem chomika ani zwrotu kasy, dziś mija tydzień, co mam robić?

Transakcja allegro, czy inna była ??

PS: co te wątki tak skaczą, wypowiedziałem się w innym :D
  Odpowiedz
(02.08.2012, 13:13)Lucyfer napisał(a): Transakcja była przez allegro ??
tak przez allegro i mam dani i potwierdzenie wpłaty
  Odpowiedz
Daj linka do aukcji, może allegrowicz ma urlop ;)

Tutaj jest jakiś Program Ochrony Kupujących http://uslugi.allegro.pl/pok/

Nie wiem jak to działa ... Poczytaj, a na pewno się dowiesz
  Odpowiedz
Najlepsze i najszybsze rozwiązanie to kontakt ze sprzedającym , jeżeli nie jest oszustem to na pewno wyjaśni zwłokę.
W ostateczności na allegro jest tzw. centrum sporów , nie jestem pewny jak to wygląda bo nie miałem okazji tego używać (na szczęście) ale pewnie zgłaszasz problem do allegro oni mają dane, że przelew wykonany i ONI rozpatrują sprawę.

Kiedyś się w to trochę zagłębiłem i nie wiem czy nawet oni nie wypłacają z swoich kieszeni kasy a o swoje walczą z oszustem, jednak tak czy siak to na zwrot poczekasz od kilku tygodni do miesięcy !!

Dlatego najlepsze rozwiązanie to się dogadać...
  Odpowiedz
(02.08.2012, 13:36)saturas napisał(a): Najlepsze i najszybsze rozwiązanie to kontakt ze sprzedającym , jeżeli nie jest oszustem to na pewno wyjaśni zwłokę.
W ostateczności na allegro jest tzw. centrum sporów , nie jestem pewny jak to wygląda bo nie miałem okazji tego używać (na szczęście) ale pewnie zgłaszasz problem do allegro oni mają dane, że przelew wykonany i ONI rozpatrują sprawę.

Kiedyś się w to trochę zagłębiłem i nie wiem czy nawet oni nie wypłacają z swoich kieszeni kasy a o swoje walczą z oszustem, jednak tak czy siak to na zwrot poczekasz od kilku tygodni do miesięcy !!

Dlatego najlepsze rozwiązanie to się dogadać...

nie da się dogadać jego brat twierdzi ze kasę dostał a ten co sprzedał mówi ze niema takiego nr konta co podał w aukcji
  Odpowiedz
Czekaj czekaj to gdzie ty te pieniądze wysłałeś w takim razie. Jeżeli jego brat twierdzi że kase dostał to w takim razie ona musi tam być a co za tym idzie powinieneś dostać chomika. Do twoich obowiązków nie należy sprawdzanie czyj jest nr konta. Ty przelewasz kase i masz mieć chomika i ciebie to nie interesuje gdzie sie te pieniądze podziały. Tak swoją drogą to wyślij mu potwierdzenie przelewu żeby było widoczne że ty ten przelew zrobiłeś
  Odpowiedz
Cwaniaki z allegro skąd ja to znam ..
Najlepiej zrób tak, wyślij do sprzedawcy tego konta screen przelewu który wykonałeś i delikatnie
napisz iż jeśli nie wywiąże się z oferowanej usługi zostaje zgłoszony do administracji allegro.
Wtedy używasz programu "Ochrony kupujących". Będą tam prosili Cię o skan przelewu, sprawdzą wszystkie
dane a następnie zażądają udowodnienia sprzedawcy tego iż chomik został wysłany (tj. podał Ci hasło).
Będzie on miał duży problem, więc opisz mu to w mailu i zrób taka jak napisałem powinno pomóc.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz