Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Według mnie, to kompletna głupota. Ciekawe, czy, by chcieli, aby ich dzieci chodziły naćpane po ulicy ?
To jest przykład myślenia "na teraz". - Trzeba wprowadzić, bo gdzieś na świecie zalegalizowali.
Jednak nie wiadomo jak, to się przyjmie w Polsce, jak to mówią "Polak potrafi" - więc nie wiadomo czego się spodziewać
Miejmy nadzieję, że legalizacja marihuany nie nastąpi
27.11.2011, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.11.2011, 20:25 przez Borat.)
(27.11.2011, 20:22)Szymon napisał(a): Według mnie, to kompletna głupota. Ciekawe, czy, by chcieli, aby ich dzieci chodziły naćpane po ulicy ?
To jest przykład myślenia "na teraz". - Trzeba wprowadzić, bo gdzieś na świecie zalegalizowali.
Jednak nie wiadomo jak, to się przyjmie w Polsce, jak to mówią "Polak potrafi" - więc nie wiadomo czego się spodziewać
Miejmy nadzieję, że legalizacja marihuany nie nastąpi
Chociaż jeden myśli na tym forum (odnośnie tego tematu) nie licząc jeszcze admina Barona.
(27.11.2011, 20:24)Borat napisał(a): Chociaż jeden myśli na tym forum (odnośnie tego tematu) nie licząc jeszcze admina Barona.
Wiesz że takim tekstem mogłeś urazić parę osób tu odpowiadających?
Zadano pytanie, parę osób się wypowiedziała a Ty twierdzisz że osoby które nie myślą Twoim tokiem myślenia to już nie myślą wcale?
To się nazywać zadawać pytania - Odpowiedz ale tylko tak jak ja myślę. Typowy polityk.
Myślicie że jak zalegalizują marihuanę w kraju się coś zmieni? Przecież jest to już dostępne wszędzie więc co się zmieni? - tylko tyle że nie będą się ukrywać.
Widzę u siebie na osiedlu we Wrocławiu pełno jest ćpunów, fakt nie jest to miły widok ale jak mieszkałem w Warszawie nie było lepiej naprawdę. Nawet w mojej rodzinnej miejscowości (bardzo małej) jest masa ludzi którzy "palą" więc co się ma zmienić.
Lepiej zastanów się zanim coś napiszesz.
Borat napisał(a):Jestem przeciwny legalizacji marihuany.
Dodam, że u mnie na osiedlu jest pełno tego syfu.
Kitrają się po piwnicach, kanciapach itp.
Kilku zaczynało od "zdrowotnej marihuany", ale było im za mało.
Bardzo możliwe że było im za mało , tak jak każda używka może uzależnić , zawsze jakiś odsetek zostaje w tym.Czy byłeś kiedyś w Holandii? Ja tak i te tak zwane coffee shopy to super sprawa nikt się nie kitra po piwnicach czy tż w innych miejscach. Płacisz , dostajesz paragon, Ty jesteś "zadowolony", państwo swoje zarobiło i cały ogół się cieszy.Nie ma co się wypierać obecności "panny marii" w naszym kraju, więc czemu My obywatele z niej nie możemy skorzystać choćby w taki sposób że jakoś ta wielka dziura budżetowa zostanie chociażby w niewielkim stopniu załatana?
28.11.2011, 18:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.11.2011, 18:07 przez Szymon.)
Po przeanalizowaniu wypowiedzi tonego i poszperaniu po internecie, prasie, mogę stwierdzić, że można by było zalegalizować marihuanę ale czystą bez dodatków, których skutki (nie tylko dotyczących marihuany) są tutaj: Narkotyki - czym są, tak naprawdę.
(27.11.2011, 20:06)Borat napisał(a): Pamiętam kilka filmów dokumentalnych na temat papierosów.
W USA kiedyś twierdzono, że papierosy są zdrowe. Powstawało
sporo kampanii reklamowych, w których przekonywano ludzi, że
papierosy to samo zdrowie. Więc osoby, które teraz będą twierdzić,
że marihuana wzmaga czy pobudza produkcję szarych komórek lub pańtwo
na tym zarobi niech się napatrzą na ludzi, którzy przez takie utwierdzanie się, że to jest dobre popadli w niemałe kłopoty. - Z***** sobie życie.
Z ciekawości obejrzał bym te filmy i kampanie reklamowe, prosił bym o linka
Ale, żeby nie robić offtopu, Ludzie nie popadli w kłopoty przez marihuanę, tylko przez własny charakter, słabość do używek ... Każdy powinien wiedzieć jak co na niego działa, jeśli ktoś po alkoholu świruje, staje się agresywny, nie jest tą samą osobą, to niech nie pije, a jeśli komuś nie służy MJ to niech nie pali, PROSTE
Ciekawostka: Dawno temu w Stanach przeprowadzano badania na małpach, mianowicie zakładano, im maski i wpuszczano przez długi czas dym z palonych kwiatów konopii, jedak nie dostarczano przy tym tlenu, małpy pozdychały, a rząd USA podpierając się tymi badaniami zakazał zioła, jednak dopiero po latach ujawniono, że te biedne małpki zostały poprostu zagazowane, nastąpiło niedotlenienie mózgu co doprowadziło do zgonu. A dlaczego, przecież czerpali zyski ze sprzedaży MJ, jednak jeden wysoko postawiony pan w rządzie był przeciw legalizacji, ponieważ on czy jakiś jego przydupas prowadził największy w świecie koncern chemiczny, którego zakres produkcji dziwnym trafunkiem kolidował z produktami konopnymi. Ponadto swoje postulaty podpierali tym, że marihuana powoduje niekontrolowane wybuchy agresji (hahaha), po czym po jakimś czasie przedstawili poinformowali również, że zmienia ludzi w pacyfistów !! No coś mi tu nie gra, to powoduje agresją czy zmienia ludzi w pacyfistów ? Haha
Kucharek napisał(a):Bardzo możliwe że było im za mało , tak jak każda używka może uzależnić , zawsze jakiś odsetek zostaje w tym.Czy byłeś kiedyś w Holandii? Ja tak i te tak zwane coffee shopy to super sprawa nikt się nie kitra po piwnicach czy tż w innych miejscach. Płacisz , dostajesz paragon, Ty jesteś "zadowolony", państwo swoje zarobiło i cały ogół się cieszy.
Zgadzam się,ale to zdecydowanie nie jest rzecz dla polaka,polak nie umie się pohamować, ( nie mówiąc o wszystkich) by trzeba było zobaczyć jak to się przyjmie jak już , to czysta marihuana tak jak szymon mówił
Kubi teraz to głupoty piszesz. Co to za wybiórczość co dla Polaka a co nie? Masz wolną wolę, nikt nie nakazuje komuś pić, palić, czy też innych używek stosować. Więc proszę nie mówić za ogół co wolno i niewolno.