Legalizacja Marihuany w Polsce?
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
04.12.2011, 13:53
A ja powiem że jakby zalegalizowali i sprzedawali czystą ,,Marysię" w coffeshopach to ci co palą częściej by kupowali tam niż u dealerów z domieszkami.Oczywiście czarny rynek nie zniknie nigdy bo zawsze to taniej ale na tym dziura budżetowa by się podłatała tylko że zawsze znajda tłumaczenia że więcej uzależnionych i więcej na odwyk trzeba by wydać.I tu jest błąd moim zdaniem bo jak ktoś jest uzależniony i chce wyjść z tego to jak ma kasę na jaranie to miałby i na odwyk.Tak jak już ktoś wcześniej pisał w każdym mieście czy małym czy dużym znajdzie się nawet po kilku dealerów na osiedlu więc kto będzie chciał to znajdzie dojście a miejsce do zajarania se znajdzie.
[Wypowiedź usunięta przez Użytkownika]
Ha ha, trzeba im pomóc w legalizacji :-)
04.12.2011, 22:41
Osobiście nie mam nic przeciwko THC bo przyznam że z kumplami czasem "lubimy" sobie zajarać. Ale nie chciałbym legalizacji bo każdy by zaczął jarać i państwo by się stoczyło na sam dół. Po prostu by to wyniszczyło nasz naród.
Wszystko jest dla ludzi ale trzeba znać umiar tego co się robi. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
05.12.2011, 02:55
(04.12.2011, 22:41)Inspired napisał(a): Osobiście nie mam nic przeciwko THC bo przyznam że z kumplami czasem "lubimy" sobie zajarać. Ale nie chciałbym legalizacji bo każdy by zaczął jarać i państwo by się stoczyło na sam dół. Po prostu by to wyniszczyło nasz naród. Wytłumacz mi, dlaczego uważasz ty możesz sobie zajarać i dla ciebie to jest dobre, a dla innych nie. Mówisz że trzeba znać umiar, myślisz że wszyscy inni go nie mają. I skąd pewność że nagle wszyscy zaczęli by palić i staczać się. W jednym masz rację, trzeba mieć umiar, ale to się tyczy wszystkiego, jedzenia, picia, palenia zwykłych papierosów. To czy ktoś pali czy nie to kwestia wyboru, i legalność czy nie legalność tej czy innej używki nie ma tu znaczenia.
05.12.2011, 18:24
Ja jestem za legalizacją.
Nigdy nie jarałem a chciałbym zajarać legalnie.
05.12.2011, 18:31
(05.12.2011, 02:55)tungar napisał(a): Wytłumacz mi, dlaczego uważasz ty możesz sobie zajarać i dla ciebie to jest dobre, a dla innych nie. Mówisz że trzeba znać umiar, myślisz że wszyscy inni go nie mają. I skąd pewność że nagle wszyscy zaczęli by palić i staczać się. W jednym masz rację, trzeba mieć umiar, ale to się tyczy wszystkiego, jedzenia, picia, palenia zwykłych papierosów. To czy ktoś pali czy nie to kwestia wyboru, i legalność czy nie legalność tej czy innej używki nie ma tu znaczenia. Dobrze zgadzam się z Tobą. Może źle to ująłem że każdy by zaczął palić marihuanę. Powiedzmy że część nastolatków i nie tylko bo to właśnie młodzież poszła by za tym aby marihuanę zalegalizować. Oczywiście nie każdy ale młodzież dorasta i nie każdemu uda się wyjść z nałogu co prowadzi do nieszczęsnych sytuacji. Ja tutaj powiedziałem troche o sobie że od czasu do czasu lubię sobie zażyć ale znam pewną granicę. Nie każdy może ją znać, ponieważ nigdzie nie jest różowo i każda osoba ma własne problemy przez które nie wytrzymuje i sięga po używki. W dzisiejszej sytuacji kiedy "ganja" nie jest w naszym kraju zalegalizowana większość ludzi nie ma do tego gó*wna dostepu i niech tak pozostanie. A jeśli nie mają dostępu to narkotyków to sięgają po alkohol i pozostają z problemami do końca życia, bo nie każdemu uda się z tego wyjść. Więc nie wiem czy do końca każdy zna tą "granice" której nie wolno przekraczać. Sorry za off-top jeśli tutaj zrobiłem. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
[Wypowiedź usunięta przez Użytkownika]
06.12.2011, 21:29
(06.12.2011, 18:16)tonyviroos napisał(a): Nicholas nie zgadzam się z Tobą, papierosy są legalne, alkohol też i powiedz mi czy wszyscy się na to rzucili ? Czy brak legalizacji MJ przeszkadza w tym żeby ją palić ?? Nie, jak ktoś chce to wie gdzie ją kupić i pali, legalizacja zmieniłaby jedynie to że nie trzeba by było się "chować po kątach" żeby sobie zapalić a budżet by na tym zyskał bo byłaby akcyza i podatek. Hmm może masz rację. Skoro widziałeś taki raport to być może nie jest tak jak ja mówie. Ale to jest tylko moje zdanie na ten temat. Każdy inaczej o tym myśli i doskonale Cię rozumiem że możesz się ze mną nie zgadzać. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |