Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Łosoś - sposoby przygotowywania, czas przechowywania.
Jaki łosoś najsmaczniejszy - surowy czy świeży? Jak i taki i taki podawać? Ile można przechowywać łososia wędzonego?
  Odpowiedz
Ciekawych przepisów nie znam, ile można przechowywać, też nie wiem, ale najbardziej smakuje mi surowy i wędzony filet. W tej formie jest zdecydowanie najsmaczniejszy. :)
  Odpowiedz
Moim zdaniem wędzony jest najlepszy w smaku i w przechowywaniu. Gotowany nie jest już taki smaczny.

gonzo napisał(a):surowy czy świeży?
Hmm :)

Świeży i wędzony.
  Odpowiedz
ze świeżego na pewno więcej zrobisz, ale też trzeba się natrudnić w przygotowaniu
wędzony możesz dać po prostu do sałatki, na kanapkę albo wcinać sam :) jak coś to w polo teraz mają wędzonego za 16 - wypróbowany, pyszny i świeży :D
  Odpowiedz
Ja bardzo lubię grillowanego łososia bądź pieczonego w folii w piekarniku :) Zawsze posypuję go ziołami i skrapiam cytryną, żeby był kruchy.
  Odpowiedz