Niedawno stworzyłem sobie stronę internetową i chciałbym ją pozycjonować. Czym najlepiej monitorować pozycje swojej strony? Chciałbym coś profesjonalnego co umożliwi mi generowanie raportów i podgląd całych statystyk. Co możecie polecić?
Monitoring strony
|
27.12.2012, 12:51
Siema odjechani!
Niedawno stworzyłem sobie stronę internetową i chciałbym ją pozycjonować. Czym najlepiej monitorować pozycje swojej strony? Chciałbym coś profesjonalnego co umożliwi mi generowanie raportów i podgląd całych statystyk. Co możecie polecić? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
29.12.2012, 21:17
Tylko i wyłącznie Google Analystics
30.12.2012, 15:52
Zależy co rozumiesz pod pojęciem "podgląd całych statystyk" oraz "monitorowanie pozycji" ?
Monitorowanie pozycji strony na określone frazy, ilość konkurencji dla frazy i wiele innych czynników nie jest proste i nie ma jednego uniwersalnego programu do tego. Ja osobiście używam pakietu programów Seo Power Suite, Web CEO, WebPosition i kilku innych których nie zdradzę. Jedno jest pewne, jeśli nie będziesz umiał zrobić pożytku z programu to nawet najbardziej profesjonalne i najdroższe narzędzie nic Ci nie da.
Możesz wykorzystać też SeoAdder w wersji 8, ale to dość droga impreza.
Sam z tego korzystam, ale ostatnio dość rzadko z powodu licencji. Program kosztuje 399zł. Masz opcje: Podstawa, Basic, Standard, VIP. Podstawa kosztuje 399zł. 1. Basic - Pozwala na pobieranie aktualizacji programu - Korzystanie z synchronizacji najnowszej bazy katalogów - Dostęp do ograniczonej puli kursów pozycjonowania 2. Standard - Wszystko co Basic plus: - Korzystanie z opcji monitoring stron - Obserwowanie stron i programu Adder z komórki (wersja mobi) 3. VIP - Wszystko co Standard plus: - Wyróżnienie w katalogu firm - Priorytetowa obsługa techniczna Opcja monitorowania stron jest dosyć ciekawa, ale żeby mieć do niej dostęp musisz wykupić licencję na konto standard. Kosztuje ona dodatkowo 600zł/rok + 2 miesiące gratis. Stan na dziś. Jak widzisz SeoAdder to dość kosztowna sprawa i chyba nie bardzo Ci się to opłaci, jednak jest taka możliwość więc piszę o niej. Sama efektywność programu jest dość dobra pod względem tworzenia artykułów pozycjonujących. Aktualizacja bazy katalogów, precli czy od niedawna stron wiki jest już niestety płatna tak jak opisałem to wyżej. Bez aktualizacji program niewiele jest warty więc musisz wziąć pod uwagę wydatek minimum 600zł/rok. |