Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Możliwa próba oszustwa a niewinność.
Witajcie,
Piszę w dość delikatnej choć drażniącej mnie sprawie. Otóż rozsyłałam wczoraj informacje na priv o free, które robię co sobotę o 20-stej. Ktoś jednakże złośliwie klikał, że moja wiadomość może być oszustwem (jak się domyślam to musiało być kilka osób). Rozumiem, nie każdy lubi otrzymywać wiadomości na priv, ale to chyba nie jest powód by nadużywać takiej opcji (oszustwo), mogli zaznaczać to jako spam, bądź usuwać i tyle, napisać mi że nie życzą sobie takich privów, a nie wklejać mi etykietę oszusta. Nie była to wielka mrugająca reklama, tylko mały zwykły wpis.
Teraz gdy piszę do kogoś wyskakuje alert, że mogę być oszustem. Nigdy nie miałam takich zamiarów i powiem szczerze, "boli" mnie to trochę.
Napisałam do administracji, poprzez kliknięcie u dołu strony na "naruszenie regulaminu..." Nie wiedziałam jak inaczej się z nimi skontaktować.
Ale do rzeczy, jak myślicie jest możliwość, by ktoś to zweryfikował i wycofał mi tą czerwoną wielką etykietę oszusta? Czy administratora/moderatora to w ogóle interesuje ? Czy już do końca będę oszustem, choć nic nie zrobiłam ?
Pozdrawiam
Martyna
  Odpowiedz
To jest pewnie z automatu.
Ileś tam osób kliknie "oszust" i Ty zaraz dostajesz informację, że możesz być oszustem.
Nie wiem czy i jak administracja weryfikuje takie zgłoszenia ale na pewno oszustem bez powodu nie zostaniesz.

Wcale nie dziwię się ludziom, że klikają w "oszust".
Popularny chomik jak dostanie 30 wiadomości PW ze spamem dziennie to pewnie jest jeszcze mało :)
Nikt nie lubi spamu więc starają się jakoś z tym walczyć poprzez ciągłe klikanie spam oraz oszust.
  Odpowiedz
To zniknie ci po 24 godzinach
  Odpowiedz
Mam nadzieję. Bo to jest niesprawiedliwe. Nawet jeżeli ktoś to uważał za spam niech to traktuje jako spam, a nie oszustwo :)
Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Jak zaznaczy opcję jako spam to również miałbyś informację, że twoja informacja jest traktowana jako spam... I każdy by to widział więc też nie wiele lepiej.
Dostałem twoją reklamę i powiem mnie to nie rusza, a jak już to zawsze sam blokuję bo to nie jest oszustwo ew. spam
I tak nie masz się czym martwić to ci zniknie samo po upływie 24h od wyskoczenia tego.
  Odpowiedz
A dodatkowo to chyba zmieniając treść wiadomości informacja o oszustwie znika. Choć nie jestem do końca pewny.
  Odpowiedz
Na szczęście nie znika inaczej generatory wysyłały by do nas ciągle PW a tego już bym nie zniósł.
  Odpowiedz
Skoro rozmowa między innymi o spamie, to nie rozumiem co się stało z użytkownikami chomikuj.pl Gdy założyłem chomika pod koniec 2010 roku to nie otrzymywałem żadnych wiadomości na priv (z wyjątkiem administracji informującej o wprowadzonych nowościach), a w chomikowych rozmowach parę wklejek od osób, które mam w polecanych. Gdy wybuchła afera z tymi kancelariami, zamknąłem swoje konto. Teraz gdy sprawa przyschła, kilka dni temu odblokowałem chomika i rozpętało się piekło. Kilkadziesiąt wiadomości co kilka godzin na priv z zaproszeniami, a chomikowe rozmowy zaspamowane długimi reklamami powtarzającymi się i odnawiającymi co kilka godzin. Nie wspomnę już o rosnącej liczbie osób, które mnie polubiły dodając do polecanych.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
Dziękuję Ślicznie za odpowiedź poczekam jeszcze i dam znać czy znikło :)
Pozdrawiam Ponownie :)
Minęło 36 godzin i niestety dalej to mam :(
  Odpowiedz