Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Myjesz ręce przed jedzeniem?
Właśnie, jak to jest, myjecie ręce przed posiłkiem?
Zapraszam do wypowiadania się! :)
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
W ciągu dnia bardzo często. Można by powiedzieć, że nałogowo, heh. Przed jedzeniem to norma.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Myję ręce na tyle często, że nie muszę przestrzegać jakiejś konkretnej zasady mycia rąk przed zjedzeniem czegokolwiek. Higiena to podstawa, ale wszystko ze zdrowym rozsądkiem ;)
  Odpowiedz
Zawsze. Myję ręce bardzo, bardzo często, taki schemat.
  Odpowiedz
A ja się wyróżniam :P. Staram się myć ręce ale czasem się zdarzy, że zapomnę zwłaszcza kiedy się spieszę. Pewnie wyjdę na forumowego brudasa Haha :D.
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Owszem, myję. W ogóle często myję ręce.
  Odpowiedz
W ciągu dnia myje, przed jakimś posiłkiem zazwyczaj nie, no chyba że są mocniej zabrudzone to wtedy.
Nie będę specjalnie wyciągał chusteczek nawilżających przed zjedzeniem paczki chipsów. Nie patrze na to, ale tak jak mówiłem myje - niejednokrotnie. :)
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Też bardzo często myję ręce, ale również jak Vinci, czy Paweł, nie mam na tym punkcie jakiegoś kuku. Nie lecę do łazienki przed zjedzeniem czipsa, dobrze to podsumowałeś Paweł :)
  Odpowiedz
Ja mam jakąś manię mycia rąk - i przed posiłkiem i po posiłku też mi się zdarza. To jakieś takie małe zboczenie :D
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Ja mam zboczenie na tle zadbanych dłoni. Nienawidzę wszelkich brudków pod paznokciami, skórek, zadziorów, itd. Parę pilników miesięcznie wykończę. Odnośnie mycia, zawsze mam czyste ręce, dlatego tak jak pisałem już w tym wątku, nie mam jakiejś potrzeby rytualnego dezynfekowania się przed przystąpieniem do konsumpcji, a jem często, bo w diecie mam 6 mniejszych posiłków. Co jednak robię zawsze, to właśnie umycie dłoni po jedzeniu... Zawsze gdzieś się tam trąci gołą ręką jakiś kąsek, czy to kanapkę się zwyczajnie trzyma... Przeszkadza mi bardzo kiedy czuje jakieś zanieczyszczenie i zanim dotknę czegokolwiek, szybko myję ręce.

LadyPiano napisał(a):(...)nie mam na tym punkcie jakiegoś kuku. Nie lecę do łazienki przed zjedzeniem czipsa...
O to właśnie mi chodziło. Higiena swoją drogą, a zachowanie zdrowego rozsądku, swoją.
  Odpowiedz