Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nabijacze punktów!!!
MOŻE ODNIOSĘ SIĘ DONIEKTÓRYCH POPRZEDZAJĄCYCH POSTÓW...?!.

Sam posiadam na 'CHOMIKUJ' - 2 konta i nie jako "JEDYNY" !!!.
Drugie konto posłużyło mi do gromadzenia plików - 'ELEKTRONIKA' - w celu zachowania w miarę przejrzystości obu kont.
Jest to dla mnie wygodniejsze !.

WIĘKSZYM ZAGROŻENIEM SĄ NIEUCZCIWE CHOMIKI I NACIĄGACZE !.
Podam przykład; - Jeden z chomików, zaproponował mi jakiś niby skuteczny
program do rozsyłania REKLAM ! na, - 'Chomikowe Rozmowy'.
Zażądał w zamian 90 000 pkt., lub 10PLN za udostępnienie !.
Nie skorzystałem, nie jestem naiwny. - Wiem że takiego "masowego - wysyłacza"
nie ma, a temat już był tu poruszany, - jak ktoś napisał -
" C A Ł E - S Z C Z Ę Ś C I E " !!!!!.
  Odpowiedz
(21.02.2011, 19:11)mabud73 napisał(a): :huh: Czy wiecie jak to się ma do rzeczywistości???

Spotkałem się nie dawno z taką propozycją zachomikowania pliku txt:

"Super DZIAŁAJĄCY sposób na punkty i transfer!
Plik zajmuje tak dużo, ponieważ tam jest BAAARDZO długi kod na punkty.
Sposób wykonany 100% przeze mnie.

Małe info dla tych co nie wiedzą co z tym zrobić..:
ZACHOMIKOWAĆ!!"

:idea: Nie skorzystałem.

Tu można podejrzeć ofertę.
Jakiś miesiąc temu zgłosiłem tego gościa do Chomikuj i zablokowali mu konto.
W pliku był trojan.

Odnośnie drugiego konta - jest to zabronione regulaminem,
ale mimo to wielu userów ma nawet po kilka kont.
Pomysł z chomikowaniem plików z jednego profilu na drugi jest ok,
pod warunkiem, że robicie własny upload.

To samo dotyczy zarabiania w PP, ale to już temat nie do tego wątku
i ameryki nikt nie odkrył. Wszyscy stosują to już od kilku lat..
  Odpowiedz
Program do rozsyłania reklam w CHR istnieje i ma się dobrze. Najśmieszniejsze jest to, że ludzie sprzedają go po 70-100k pkt, a sam autor programu udostępnił go za free. Nie ma w nim nic nielegalnego, bo chomikuj zrobiło limit. Po wysłaniu 100 reklam trzeba podać kod captcha.
  Odpowiedz
(26.02.2011, 03:40)adam-as napisał(a): Odnośnie drugiego konta - jest to zabronione regulaminem,
ale mimo to wielu userów ma nawet po kilka kont.

A gdzie masz takie informacje?
Sam kiedyś pisałem do Administracji z pytaniem czy można mieć wiele kont - odpowiedzieli iż można mieć i nic nie stoi na przeszkodzie, jednak miło by było gdybym im napisał dlaczego mam 2 lub więcej kont. Pomoże im to w rozwoju strony.

Odpowiedz
Cytat:Sam kiedyś pisałem do Administracji z pytaniem czy można mieć wiele kont - odpowiedzieli iż można mieć i nic nie stoi na przeszkodzie, jednak miło by było gdybym im napisał dlaczego mam 2 lub więcej kont. Pomoże im to w rozwoju strony.

Tak jak napisał kolega Kruchy. Jest nawet odnośnik do tego pytania w chomikowej pomocy. Nie jest zabronione korzystanie z wielu kont.
  Odpowiedz
Myślałem że każdy na to wpad ;) a skoro nie to korzystajcie ile wlezie
ip można zmienić (proxy)
a co do chomikowania plików to źle? - chyba mi nie zabronią
  Odpowiedz
Chomikuj wprowadziło ostatnio opcję chomikowania całych folderów.
Jeżeli ktoś kto posiada 2-3 chomiki myśli że chomikując całość z jednego chomika na drugiego nabije sobie punktów to już mówię że tak się nie da. Oczywiście jakieś punkty nam wpadną ale nie adekwatne do ilości zachomikowanych punktów.
Przekonałam się o tym zupełnie niedawno.
Chomikowy kolega ma u siebie całą zawartość mojego chomika a u mnie punktów jak na lekarstwo.
Nie idźcie na łatwiznę chomikując całe foldery chyba że nie liczycie na punkty.
  Odpowiedz
Beata jedno małe pytanie :) Przeczytałem twojego posta i rodzi się jedno pytanie: czy ty odnotowałaś spadek iloci PKT za pobrania od ciebie czy tylko za pliki zachomikowane ze swojego konta ?? w sensie że ktoś od ciebie coś chomikował.
  Odpowiedz
Punkty jako takie nie uległy zmianie średnia mi spadła ale jeżeli w ciągu jednego dnia ktoś chomikuje ode mnie cała zawartość mojego futrzaka powinnam zyskać niezły zastrzyk punktów a tak się nie stało.
Screnna nie dam bo to żenada
  Odpowiedz
Wydaje mi się, że samo chomikowanie nie powoduje, że komuś przez to przybędzie punktów. Co innego jeżeli ktoś zachomikuje ode mnie a ktoś inny pobierze od niego mój plik-wtedy punkty są przyznane.
  Odpowiedz