Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nagły atak Administracji portalu na pliki filmowe
Od jakiegoś czasu prawie co tydzień otrzymuję wiadomość od Administracji że jakiś plik filmowy jest chroniony prawem autorskim i dostęp do niego zostaje zablokowany.

Zastanawiam się czy to tylko ja otrzymuję czy te blokady do plików są zbiorowe?
Czyżby to już kres udostępniania filmów na portalu?

Dodam iż blokada występuje niezależnie czy plik jest w pełnym formacie AVI czy nie.
Administratorzy blokują także skompresowane pliki wideo jak np. popularne RMVB.

[Obrazek: chronione1.jpg]

[Obrazek: chronione2.jpg]

[Obrazek: chronione3.jpg]
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Też kilka takich wiadomości dostałem. Sądzę, że wszyscy użytkownicy mający pliki filmowe dostają takie informacje. Moja rada to objąć folder hasłem.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Przez ostatnie dwa może trzy tygodnie otrzymałem takich wiadomości bardzo dużo. Dotyczyły one kilku filmów i mam nadzieję że na tym koniec.
  Odpowiedz
Ja codziennie dostaję po 5,6 takich wiadomości zobaczymy co dalej będzie.
  Odpowiedz
Ja przez ostatni tydzień dostałem 21 takich wiadomości, dotyczyły one głównie polskich produkcji ale było też kilka zagranicznych filmów.
  Odpowiedz
Jednym słowem - skanują wszystko i wszystkich co się da. ;) Również dostaje masę takich chorych informacji ...
  Odpowiedz
Moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie ..
Przecież producenci zgłaszają prawa i portal jakoś musi się z tym uporać ?
Ja myślę że dobrze się uporał i tak jak pisał karolek to dotyczy gł. polskich produkcji.. więc nie tragedia jeszcze..
  Odpowiedz
ostatnio administracja zaskoczyła mnie blokadą filmu w niecałą godzinę po zachomikowaniu (w zahasłowanym folderze)... cóż bywa, płakać nie będę ;)
  Odpowiedz
Wg mnie jest tragicznie ponieważ polscy wydawcy posiadają coraz więcej praw do zagranicznych filmów, zwłaszcza tych najnowszych i te właśnie najczęściej są blokowane.
Jak tak dalej będzie to Administracja zablokuje dostęp do wszystkich nowych filmów i trzeba będzie powrócić do prawie zapomnianej sieci P2P albo gdziekolwiek indziej.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
ja miałem taki moment (jakieś 2 tygodnie temu) że w ciągu 2 dni zablokowali mi 17 filmów i to nie był tylko polskie produkcje ;p
---
  Odpowiedz