Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Najlepszy antywirus to...? Opinie.
Kaspersky. Od 1997 roku używam tylko jego. Trochę za bardzo się rozrósł i potrafi czasem przymulić, choć najnowsza wersja chyba została odchudzona i jest trochę lepiej. Używałem różnych aby znaleźć tańszą alternatywę ale po stracie dysku 500GB i części ważnych dokumentów doszedłem do wniosku, że nie warto.

Tak się tylko mówi, że "a co tam parę filmów, gier, wszystko jest w internecie". Jasne, ale jak ktoś miał na dysku 26GB zdjęć z wakacji z rożnych lat. Kupę wzorów podań na różne okazje potrzebnych raz w roku i uporządkowane programy, które instaluje razem z systemem to trochę szlag trafia jak nagle wszystko idzie w diabły, gdy jakiś syf rozwala sektor rozruchowy dysku. A niecałe 10zł miesięcznie za licencję to nie pieniądze.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Nod 32
- nie muli
- prosty interfejs
- już tyle lat z nim jestem <3 nigdy mi serca jeszcze nie złamał ;D
Ja lubię Nortona :) Z 1 trialresetem przedłużam go sobie o (chyba 120 dni) skończy się i znów przedłużam :) Aktualizacje automat :)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
AVG
Gdyż nie wyczuwam jego obecności, nie przeszkadza mi w codziennym użytkowaniu, i nie denerwuje mnie częstymi komunikatami, sam blokuje za mnie programy które mogły mi zagrażać mojemu "DYSKOWI". Ogólnie zużywa mało zasobów procesora jak i pamięci RAM.
[Obrazek: 30bl8au.png]
Avast jest dobry bo darmowy :) Używam jego ale jak zobaczę, że coś jest nie tak lub jak sobie z czymś nie radzi odpalam combofix i na to żaden robal czy wirus nawet najnowszy nie da siły - polecam.
No jeśli chodzi o zasoby to przedstawię może jak to u mnie wygląda. Starałem się na screenie przedstawić w miarę możliwości najgorszą sytuację, ale to się trochę zmieniało wiec ciężko było złapać.

Tutaj Kaspersky 2012 w trakcie spoczynku. Nie skanuje, ani nie kontroluje procesów.

[Obrazek: Spoczynek-1337496908.png]

Natomiast tutaj gdy załączyłem mu skanowanie partycji zawierającej archiwa takie mniej więcej po 1GB, dodatkowo chodziło kilka programów.

[Obrazek: Skanowanie-1337496908.png]

Laptop nawet się nie spocił. Obciążenie procesora skakało do 1 ale nie udało mi się złapać tego na screenie.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Ja kilka lat używałem Avast Antywirus zaczynając od wersji 4.7
Teraz korzystam z avast! 7 Internet Security pełna licencja i jestem zadowolony.
Program zżera mało zasobów Ram'u, nie obciąża procesora, sam się aktualizuje dla mnie jest ok.
Polecam wszystkim gorąco.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Dzięki avastowi straciłem dysk 500GB ze zdjęciami z wakacji. Możliwe, że tylko miałem pecha.Ta marka już nigdy nie odzyska mojego zaufania.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Ja używam Microsoft Security Essentials i zapory COMODO plus Advanced System Care 5. Jestem zadowolony z tej kombinacji. Najlepszym antywirusem jest jednak ostrożność i doświadczenie w tym zakresie.
Witam, chciałbym się spytać, jaki jest waszym zdaniem najlepszy antywirus.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]