Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nowa funkcja dla opisu folderów - tryumf czy TRAGEDIA ??
Czy nowa funkcjonalność w działaniu opisów folderów stanie się TRAGEDIA dla wielu chomikowych stron???

Od 2 dni jest nowa obsługa opisu folderów i... pierwsze zachwyty zamieniły się w tragedie, a wiem co piszę bo już drugi dzień walczę z "rozjechanymi" kodami :(

Wszystko zaczęło się "niewinnie" , gdy chciałam zmienić jeden obrazek w opisie foldera głównego, okazało się, że spowodowało to ... KATASTROFĘ!! wszystko się rozjechało !!!

TU mam sugestię dla admina chomikuj.pl, skoro taki GIGANT jak serwis Twitter dopuszczał możliwość złego działania nowej wersji panela klienta i pozostawił możliwość używania starej acz sprawdzonej wersji to może warto aby taki zwyczaj stosować i na chomikuj.pl... co WY na to ?

Mimo usilnych starań żaden z wykonawców menu dla chomików nie wyraził ochoty na zrobienie mi poprawek... jak twierdzą trudno poprawiać "skopane" działanie serwisu :( ... czy myślicie że mają racje?

Być może dobrą diagnozę postawił chomik, który napisał m.in :

"Mam przyczynę rozjechania wszystkiego, coś do wszystkiego dopisuje znacznik przełamania wiersza w opisie folderów - br / - umieszczony w znacznikach <>
Choć my tego nie wpisujemy, to z jakiegoś błędu jest dopisywane, i dlatego odstępy powstają... "

ciekawe kto to wszystko naprawi ??? albo zadośćuczyni tym co..

mieli te wiele godzin niepotrzebnego ślęczenia nad kodami, których nie da się poprawić !!

TU też prośba do chomików - proszę aby Ci co mieli kłopoty napisali tu o tym.

na koniec zapytam grzecznie - kto weźmie za to odpowiedzialność ??
Zapraszam - dla każdego mam coś ciekawego , a wszyscy odwiedzajacy są u mnie bardzo mile widzianymi :)

[Obrazek: 1logogosialimad.jpg]
  Odpowiedz
Osobiście chciałem poprawić jedną cyferkę w opisie folderu, po czym wszystko wysiadło. ( w głowie tylko Ku**a mać, bo wiedziałem co się święci )
Wszystko się rozwala, tak samo jak by przekopiować opis głównej do opisu folderu. Nie idzie nawet tego naprawić bo na bieżąco się sypie...

Poddałem się, bo muszę do 24 coś zrobić a nie mam czasu bawić się w poprawianie tego...
  Odpowiedz
Heh mi też się "popsuł" jeden opis do folderu... Wstawiłem obrazek, za chwilę chciałem go zmienić na inny i cały tekst poniżej zlany... Za chwilę się niby naprawiło, po czym odświeżyłem stronę i na nowo zlane...
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
No mi się udało, ale tylko dlatego, że zobaczyła jakie kłopoty mają inni, a sama nic nie pisałam ani nie zmieniałam w opisie, ale co dalej?? czy mam już nigdy nic nowego nie pisać... no bo po co nowe teksty / zdjęcia / linki jak to ma "rozwalić stronę"??

Kto wie jak sobie z tym radzić niech tu pisze bo to ważne !!
  Odpowiedz
Moim skromnym zdaniem źle to wygląda :( ... od kilku dni obserwuję co się dzieje i... jestem "wystraszona" bo mam ładnie zbudowaną stronkę!!.. ale prowadzę wielki konkurs (kliknij tu) z Największymi nagrodami na chomikuj.pl no i to wymaga aby uaktualniać treści i info o konkursie, a jak to robić skoro otwieranie opisu powoduje jego degradację i nieodwracalne zmiany na gorsze :(

wiec jak ktoś wie jak sobie z tym radzić niech koniecznie tu o tym napisze!!
  Odpowiedz
(26.02.2011, 22:02)gosialima napisał(a): ...
Być może dobrą diagnozę postawił chomik, który napisał m.in :

"Mam przyczynę rozjechania wszystkiego, coś do wszystkiego dopisuje znacznik przełamania wiersza w opisie folderów - br / - umieszczony w znacznikach <>
Choć my tego nie wpisujemy, to z jakiegoś błędu jest dopisywane, i dlatego odstępy powstają... "

...

Znacznik <br> ogólnie powinien wyglądać tak <br /> dlatego że XML i HTML to pochodnie SGML a ten mówi jasno że takie znaczniki powinny być zamykane np. <body> </body> itd. a jak tag jest bezparametrowy to powinien być zamknięty.

Przyczyna leży za pewne po stronie nowej wersji edytora TinyMCE który zamienia znacznik <br> na <br/> w poprzedniej wersji natomiast nie konwertował on tego znacznika według swoich potrzeb i było ok.

Ale nie rozumiem i tak dlaczego opis chomika miał by się rozjeżdżać poprzez właśnie ten tag który ni jak się nie ma do wielo-kartkowego menu.

Oczywiście to tylko moja opinia więc mogę się mylić ale uważam że przyczyna nie leży po stronie tego znacznika.
  Odpowiedz
Po usunięciu jednej reklamy, tak jak tu piszecie, wszystko mi się rozjechało......odechciało mi się wszystkiego. Mam totalny bałagan. Popieram ukłon w stronę administracji i propozycję powrotu do starych ustawień. Może były ubogie, ale na pewno nie tak denerwujące. Z tą innowacją administracja moim zdaniem przedobrzyła.

Odpowiedz
CenterPL napisał...

Znacznik <br> ogólnie powinien wyglądać tak <br /> dlatego że XML i HTML to pochodnie SGML a ten mówi jasno że takie znaczniki powinny być zamykane np. <body> </body> itd. a jak tag jest bezparametrowy to powinien być zamknięty.

Potwierdzam z całą stanowczością ze znaczniki powinny być zamykane... Koleżanka gosialima - przekopiowała najnormalniej moją wiadomość z wiadomości prywatnych na chomiku i wkleiła na forum. W wiadomościach PW na chomiku znacznik <br /> nie byłby już widoczny, dlatego jej napisałem jak mogłem najlepiej.

Nie powiem, z całą stanowczością ze znacznik <br /> powoduje to rozjechanie, ale jak sami wpiszemy ten znacznik w edycji opisu folderu, to zostaje od automatycznie zamieniony na znacznik spacji - <p>&nbsp;</p> - co już powoduje przerwy między jednym elementem a drugim...

Co o tym więcej powiedzieć, ze mam już dość tej nowej usługi na chomiku.
W pierwszym dniu napisałem o tym sugestię do administracji chomikuj.pl
Nie wiem co dalej z tym będą robić, ale jak dla mnie stare rozwiązanie było najlepsze...

Odpowiedz
Dziś dopiero byłam zmuszona do użycia owej nowej funkcji i jestem zniesmaczona tym co się porobiło z opisami podfolderów. Wszystko zrobiło się taaakie długaśne i ogólnie jest do d*** ja mam tylko nadzieję że szanowna ADMINISTRACJA zasypana skargami na owy nowy system zmieni to na starsze, szybsze i prostsze rozwiązanie, bo jak wiadomo powszechnie to w prostocie tkwi czar. Pozdrawiam wszytskie równie niezadowolone chomiczki.
  Odpowiedz
Witam serdecznie,
Dziękujemy za zgłoszenie problemu.
Przepraszamy za problemy jakie pojawiły się wraz z nowymi aktualizacjami strony chomikuj.pl. Staramy się je jak najszybciej rozwiązać by nasi użytkownicy mogli cieszyć się nowymi możliwościami jakie wprowadziliśmy. Prosimy o cierpliwość.

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam

Mam już odpowiedz od chomikuj.pl
Może coś w niedługim czasie poprawią na lepsze.
  Odpowiedz