Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nowy Chomikbox.
Jakie macie oczekiwania związane z nadchodzącą nową wersją ChomikBoxa?
Poniżej jak widać na załączonym screenie jest opcja pobierania plików.
Obecny ChomikBox takiej funkcji nie posiada.

[Obrazek: nowychomikbox.png]
  Odpowiedz
Wolałbym jednak aby utworzyli program z możliwością bezpośredniego dostępu do chomikowych folderów. Coś na przykładzie programów do obsługi dysków internetowych. Intuicyjne menu, foldery w oknie, aktualizacje, możliwość przenoszenia plików w czasie rzeczywistym itd.
  Odpowiedz
(21.02.2011, 00:37)skrzypas napisał(a): Wolałbym jednak aby utworzyli program z możliwością bezpośredniego dostępu do chomikowych folderów. Coś na przykładzie programów do obsługi dysków internetowych. Intuicyjne menu, foldery w oknie, aktualizacje, możliwość przenoszenia plików w czasie rzeczywistym itd.

... ja też bym wolała ... ale czy ktoś nas słucha ... wymyślają i udziwniają badziewie i każą podziwiać ... bo to nie oni potem z tym chłamem się męczą tylko my ...

... a może napiszemy zbiorowy protest w tej sprawie i zarządzimy bojkot ... :):):) ...
  Odpowiedz
Cytat:wymyślają i udziwniają badziewie i każą podziwiać ... bo to nie oni potem z tym chłamem się męczą tylko my ...

... a może napiszemy zbiorowy protest w tej sprawie i zarządzimy bojkot ... ...

można się zastanowić nad formą protestu,
jest wiele programów ułatwiających nam życie np. teracopy, odpowiednia modyfikacja bez posądzeń o plagiat ...
"chomikowi" programiści próbują przekonać nas, że coś robią dla nas, w rzeczywistości to niewiele robią poza dbaniem o własne interesy ...
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Nowy chomikbox jest już w fazie testów szcześciarze na chomikuj.pl otrzymują taką właśnie wiadomośc.

[Obrazek: beztytuudkb.jpg]
  Odpowiedz
Nie wiem co to jest. Kilka opowieści na forum o nowym chomixbox to dla mnie trochę za mało.
Jak zwykle życie zweryfikuje wszelkie oczekiwania i marzenia.

YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Co nam da nowy chomikBox? Dodatkową masę straconych nerwów? Wersja testowa zaraz po ukazaniu się zbiera żniwo nieciekawych komentarzy. Obiło mi się o uszy, że nawet nie poprawiono w nim prędkości uploadu. Widzę na screenie dodatkowy panel do downloadu plików, ale nie mogę się akurat na ten temat wypowiedzieć, bo nie wiem czy posiada on w sobie mechanizm odnawiania zerwanego połączenia. Czas pokaże. Jak na razie zmuszony jestem do korzystania ze starej wersji. Oczekuję od "chomikowych" programistów, przekładu starań o animowaną grafikę futrzaka, na jego wydajność i funkcjonalność.
  Odpowiedz
Mam nadzieję że upload będzie lepszy :) bo w tej wersji którą mamy 20kb/s mnie nie satysfakcjonuje (dla porównania w przeglądarce ~450kb/s)
الرمال والشمس والعطش
  Odpowiedz
Oczekiwania jak zwykle różne, większe, średnie, małe.
Wyjdzie na "miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle". :P
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Na pewno przydała by się opcja dodawania plików na czyjeś chomiki przez chomik boxa, oczywiście bez znajomości hasła. Folder musi mieć włączoną taką możliwość i tyle.

Szkoda, że nie dostałem tego do testów, z pewnością ładnie bym tym wstrząsnął. ;)
  Odpowiedz