Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Piosenka na stulecie szkoły
Cześć wam :) Jeśli coś nie tak z tematem mojego postu to przepraszam ale jestem tu nowa i nie za bardzo umiem się tu odnaleźć. Jednak bardzo proszę was o pomoc. Wkrótce mija stulecie mojej szkoły podstawowej i pani dyrektor poprosiła mnie i kilka dziewczyn aby jako absolwentki coś zaśpiewać. Niestety mam ogromny dylemat z wyborem piosenki.. "Szczęśliwej drogi już czas" śpiewałyśmy ostatnim razem więc odpada, myślałam żeby zaśpiewać coś w deseń "Nadziei " - Iry . Proszę, jeśli znacie jakieś ciekawe, łatwe piosenki to piszcie tytuły. Będę dozgonnie wdzięczna.! :)
  Odpowiedz
Marek Grechuta "Dni których nie znamy" . :)
  Odpowiedz
(29.04.2013, 20:50)Shelma napisał(a): Marek Grechuta "Dni których nie znamy" . :)

raczej też odpada :)
  Odpowiedz
(29.04.2013, 20:56)panna_migotka napisał(a): raczej też odpada :)
Jakbyś mogła, to napisz dlaczego odpada. To pozwoli nam bardziej zawęzić krąg poszukiwań. Napisałaś tylko: "ciekawe i łatwe piosenki".
Ja proponuję "Sto lat" jest mało ciekawa, ale za to baaaardzo łatwa, "...niech żyje, żyje nam...".
Napisz może coś więcej, o tym jaka powinna być ta piosenka. :)
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Hmm... Prostszy może być "Wlazł kotek na płotek" :)

A może tak Rynkowski?

Odpowiedz
po prostu to są trudne piosenki i nie każdy umie zaspiewać tak wysoko. dlatego szukam piosenki która jest prosta pod wzgledem tego że łatwo można ją zaśpiewać, z całym szacunkiem ale przy biskupie nie zaśpiewam sto lat albo wlazł kotek.
  Odpowiedz
panna_migotka napisał(a):...z całym szacunkiem ale przy biskupie nie zaśpiewam sto lat albo wlazł kotek.
Nie mówiliśmy tego poważnie przecież ;)

Szczerze mówiąc nie znam się na wokalu, więc ciężko będzie mi podać Ci godny uwagi, prosty utwór. Nie wiem również w jaki klimat celujesz. Chcesz uśpić całą salę, czy porwać do tańca? Rozumiem, że Niemen odpada, ale może masz upatrzonego jakiegoś artystę, na którym moglibyśmy się skupić?
  Odpowiedz
Napiszcie swoją piosenkę i po problemie.

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz