Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Problem z serwerami aplikacji
Nie wiem zbytnio jak to opisać. Mam problemy z serwerami aplikacji... 
Steam, Wot, Uplay te trzy aplikacje wyrzucają mi komunikaty, że nie mogę się zalogować gdyż serwery są niedostępne, lub mam złą konfigurację sieci. Stery od WiFi reinstalowane, próbowałem na różnych sieciach. Zapora wyłączona i włączona, za każdym razem to samo. Pomysły? Dodam, że na tym samym necie na innych kompach steam i uplay działają bez zarzutów. Sys - Windows 10 Pro.
Screeny 
[Obrazek: Jmc41I8.png][Obrazek: a1cLVEQ.png][Obrazek: jfit9bQ.jpg]

Edit: Internet normalnie działa, prócz wymienionych wyżej apek.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Wygląda na usterkę jakiegoś protokołu sieciowego wykorzystywanego przez te platformy. Skoro zapora została wyłączona, nie mam pojęcia, rozumiem, że diagnostykę sieci już robiłeś i jest dostęp do wszystkiego, żadnych błędów?
  Odpowiedz
Nic, kompletnie. Wszystko czyste. Net normalnie działa (piszę tutaj z lapka także.. :P).

Odpowiedz
Może zapora w antywirusie blokuje połączenia?
  Odpowiedz
Antywirusa brak...

Odpowiedz
Zobacz jak będzie w trybie awaryjnym.
  Odpowiedz
Może masz problem z siecią LAN, nie korzystałeś z żadnych proxy, albo nie grzebałeś w ustawieniach sieciowych Edge, czy Internet Explorera?

Zrób zrzut z konsoli systemowej uruchomionej jako administrator. Komenda ipconfig /all Zakryj adresy MAC i Twój publiczny IP. Albo zrób tak ipconfig /all >> c:\test.txt Plik wyślij w załączniku zmodyfikowany.
  Odpowiedz
W trybie awaryjnym to samo, nie korzystam z lana ani z EDGE. :)

Odpowiedz
Tutaj screen: [Obrazek: wO7Tsvv.png]

Odpowiedz
Tak dla pewności na początek otwórz zaporę i na pasku w "Akcja" wybierz "Przywróć zasady domyślne". Zresetuj jej ustawienia do reguł domyślnych.
Teraz tak, kliknij "Strat", ustawienia, "Sieć i Internet", "Serwer proxy".
W sekcji "Automatyczna konfiguracja serwera proxy" sprawdź, czy masz zaznaczoną opcję "Automatycznie wykryj ustawienia", jeśli nie masz, to zaznacz.
W sekcji "Ręczna konfiguracja serwera proxy" jeśli masz zaznaczone "Użyj serwera proxy", odznacz.

Teraz po lewej kliknij "Stan". W sekcji "Zmień ustawienia sieciowe" wybierz czerwony napis na dole "Resetowanie sieci". Zresetuj i uruchom ponownie komputer.

Zobacz, czy działa.
  Odpowiedz