Skuter traci obroty podczas skrętu kierownicy.
|
28.08.2013, 19:24
Witam uprzejmie. Mam "dziwny" problem ze swoim skuterem. Otóż chodzi o to, że pojazd gdy skręcę kierownicę w prawą stronę traci całkowicie obroty. Nie wiem jak to możliwe, ale jeżdżę nim normalnie i nie traci, nawet jak skręcę w lewo to nie traci, a jak skręcę wprawo to nawet gaśnie. Nie mam pojęcia co to może być. Może ktoś doradzić?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
28.08.2013, 19:31
Linkę od gazu? Po co?
28.08.2013, 19:34
Sprawdzić czy wszystko jest ok z gaźnikiem, czy się przypadkiem nie posypał gdzieś, może śrubka od obrotów wariuje (luźna czy coś).
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
28.08.2013, 19:36
Ale to by tracił tylko podczas skrętu kierownicy w prawo?
Wiesz powiem ci, że też mam skuter tylko, żałuję że go kupiłem.Bo najwięcej elektryki jest w tej maszynie,nikt żadnych motorów nie posiada tyle elektryki.
pandokti napisał(a):Ale to by tracił tylko podczas skrętu kierownicy w prawo?Możliwe,powinieneś to sprawdzić,a jak byś nie dał rady, to na serwis zajedź skuterem albo przyjedź, bo pewnie masz na gwarancji z pewnością.Oni ci stwierdzą co tak naprawdę się dzieje i ci naprawią raz - dwa skuter. Nie musisz się martwić kasą,oni ci wymienią za free,bo miałem też podobną usterkę,póki masz na gwarancji to zgłaszaj problemy.Oni są od tego,żeby pomagać innym Mam nadzieje że pomogłem i polecam się na przyszłości,w razie pytań to pisz to spróbuje chętnie odpowiedzieć na nie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
28.08.2013, 21:06
Szczerze powiedziawszy to kupiłem go używkę , i świeżo jest zrobiona cała elektryka, bo było przy niej grzebane... Skuter jest z 2008 roku, jest prawie w idealnym stanie, ma tylko pęknięcie lekkie na boku, i lusterka poobijane, ale to i tak wymienię. Po naprawie całej elektryki to się zaczęło dziać.... A robili mi to w serwisie samochodowym taniej mnie to wyniosło i wszystko działa , zapłaciłem za całkowitą naprawę elektryki 80 zł, a nie 200-400 zł, w serwisie motocyklowym.
I pozostał mi przegląd do zrobienia i te obroty, bo chociaż mam wbity bezterminowy, to i tak muszę robić przegląd co 2 lata, bo bezterminowy od iluś lat nie obowiązuje. Okazało się że to tylko przez elektrykę. Kabel się ścierał, i był źle koło przedniego koła ułożony pozdrawiam |