Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Skype - problem z kamerką.
Siemanko.
Problem jest taki, że ostatnio wbiłem na Skype'a i rozmawiałem z innymi przez kamerkę - okazało się, że kamerkę swoją oraz rozmówców widzę pociętą na trzy poziome paski.
Również swoją kamerkę w ustawieniach tak widzę.

[Obrazek: 30825_kamerkaskypelol.png]

Najciekawsze jest jednak to, że inni widzą moją kamerkę normalnie, a w dodatku kamerka jest sprawna na 100% bo w innych programach działa normalnie...

I o co tu chodzi?

Nie jestem pewny ale chyba już tu o tym pisałem, ale gdzieś ten wątek mi umknął.

Nie wiem czy dobry dział bo na tym forum nigdy nie wiem gdzie napisać swój wątek :D

Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Dokładnie usuń sterowniki od kamery i zainstaluj je ponownie.
  Odpowiedz
Tylko czemu w takim razie ta kamerka działa w innych programach, a tylko problem z nią jest w Skype? :/

To chyba nie wina sterowników...
Znalazłem na innych forach wątki gdzie użytkownicy też mieli taki problem - pomagała zmiana ustawień karty graficznej, zrobiłem tak jak pisali, ale niestety nie pomogło - dalej jest to samo :/

Dodam jeszcze, że to chyba nie sterowniki ponieważ czemu widziałbym inaczej kamerki innych? O__o

Usunałem kamerkę z systemu, zainstalowałem od nowa, pobrałem aktualizacje przez Windowsa i dalej nic... nie wiem co jest nie tak :/
  Odpowiedz
W ustawieniach kamerki masz zapewne ustawiony jakiś filtr ;) poszperaj może się uda ;)

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2

AlbO spróbuj na nowo zainstalować skype :)

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz
Jeśli przeinstalowałeś sterowniki i nic to nie dało to spróbuj zainstalować starszą wersję skype i sprawdzić czy na niej
działa wszystko poprawnie. Może po aktualizacji coś się zepsuło, skype często miewa problemy po "załataniu" dziur.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Skype instalowany miliony razy, czyszczony dysk po tym i jeszcze raz i ciągle nic - instalowałem też starsze wersje ale również nie pomaga.

Co do zmiany czegoś w sterownikach to dużo zrobić nie mogłem bo nie ma do tego jako takich sterowników - są tylko dla Windowsa takie, żeby działały bez żadnych ustawień czy czegokolwiek.
To stara kamerka co z resztą widać po jakości...

W dodatku czemu nie działałaby tylko na Skype'ie i czemu widziałbym innych kamerki również tak w paski - to chyba nie wina sterowników MOJEJ kamerki :|
  Odpowiedz