Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Soft - problem z Androidem w LG GT540
Witajcie, nie dawno (wczoraj -.-) zakupiłem sobie telefon komórkowy - mój pierwszy z Androidem, a że poprzedni właściciel to jakiś niechluj to po prostu było tak nasyfione w tym systemie iż postanowiłem zainstalować inny - czystszy :)

Zgodnie z poradnikami zainstalowałem KDZ i pobrałem sterowniki oraz system Android - zainstalowało się i... KONIEC.
Czekałem na włączenie ok. 40 minut (bo mówili że się długo włącza po zainstalowaniu nowego) i ciągle logo Android :|

Pobrałem dziesiątki programów, sterowników i systemów - nic, ciągle pojawia się logo LG i potem logo Play'a, Plusa czy np. LG ;)

Jestem już tak tym zmęczony, że chyba nic mi się nie uda zrobić z tym - pisałem do znajomych którzy to robili, podali mi miliony porad i nic nie działa, porażka!

Od razu zraziłem się do Androida, przy naszym pierwszym spotkaniu :(

Potrzebuję pomocy - i to jak najszybszej! Liczę na Was :]

//Już nie aktualne, udało mi się (a raczej mojemu bratu) to naprawić i zainstalowałem JellyBean'a - teraz jedyny problem to to, iż nie działa aparat, radio i nie mogę udostępniać neta przez WI-FI :/
  Odpowiedz
Ja też tak miałem, ale z Xperią x8.
Nie wiem czy jest taki program na LG, ale chyba jest co służy do wgrania czystego romu oryginalnego.
Być może jest to: LG Support Tool
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Można zamknąć, pomogli na forum Androida :>
  Odpowiedz
A widzisz, Kolego, ja ostatnio przeszedłem z iOS na androida i jestem mega zadowolony. Telefon działa mi na zasadzie"pendrive'a"... Zero babrania z iTunsem czy Kies. Po prostu bajka ;)

Jeśli możesz, opisz pokrótce w czym dokładnie leżał problem, być może przyda się to komuś w przyszłości, kto trafi z problemem do tego wątku ;)
  Odpowiedz
W JellyBean nie będzie działał aparat, to i tak cud że developerzy z takiego słabiutkiego fona tyle wycisnęli. Choć możesz spróbować stockową aplikację zastąpić programem LG Camera Pro (widocznie poprawia naświetlenie zdjęcia), hmm radio fm też zapewne działa tylko musisz pobrać jakąś zewnętrzną aplikację do obsługi radia; najlepiej z marketu.
Tethering wi-fi ? Też spróbuj poszukać osobną aplikację, być może zadziała, ale nie jestem pewien.

Ps. Ten telefon ma zaledwie procesor 600mhz i ram 180mb :)
  Odpowiedz