Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Szaszłyki wołowe z warzywami
#1
Składniki na 4 porcje: 600 g mięsa wołowego, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 pomidory, 2 cebule, 2 zielone papryki, 4 duże pieczarki, 200 g słoniny, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji

1. Mięso wołowe (jak na steki) oczyścić, pokroić na kawałki jednakowej wielkości. Włożyć do misy, oprószyć solą, pieprzem, zalać 3 łyżkami oliwy, skropić sokiem z cytryny. Miskę z mięsem przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na 90 minut.

2. Warzywa, pieczarki oraz słoninę pokroić w niewielkie kawałki. Zabejcowane mięso nadziewać na drewniane patyki do szaszłyków na przemian z papryką, pomidorami, słoniną i pieczarkami. Lekko skropić oliwą. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Opiekać z obu stron, aż mięso się przyrumieni i warzywa zmiękną. Szaszłyki udekorować ziołami.
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Szaszłyki z brukselką Karol 0 1 995 30.06.2011, 21:44
Ostatni post: Karol
  Ostre szaszłyki z kurczaka Karol 0 2 296 30.06.2011, 21:42
Ostatni post: Karol
  Szaszłyki grillowe dla łasuchów Karol 0 2 209 30.06.2011, 21:30
Ostatni post: Karol
  Szaszłyki mauretańskie Karol 0 2 392 30.06.2011, 21:25
Ostatni post: Karol
  Szaszłyki ziemniaczane Karol 0 2 119 24.06.2011, 09:36
Ostatni post: Karol

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości