Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Chomik sawyer0, n3on, roman302 - Kradzież chomika Nokia_
Czy ty masz na myśli wyłączenie wentylatorów i przestawienie biosu tak, żeby nie wyłączał się komputer w przypadku przegrzania? :D
W ten sposób można odesłać PC na złom!
  Odpowiedz
(05.06.2012, 21:00)CybuS_ napisał(a): Wczoraj w godzinach wieczornych zostało mi skradzione konto NOKIA_, próbowałem odzyskać hasło poprzez e-mail lecz najprawdopodobniej został on zmieniony tak jak hasło. Kolega devill16 doradził mi abym olał tamto konto i założył nowe. Wcześniej użyłem jakiegoś programu wielokrotnie reklamowanego przez sawyer0, który ponoć miał dodawać punkty, lecz punktów mi nie dodało wręcz przeciwnie z konta znikło 56 tysięcy, po chwili nie mogłem się zalogować ani odzyskać hasła przez e-mail. Prośba moja brzmi o pomoc co robić w takiej sytuacji. Dzisiaj o godzinie 13:05 ktoś się logował na konto NOKIA_

ja odzyskałem swoje konto guma737 poprzez przesłanie filmiku że kiedyś chomik guma737 był mój czyli 2 lata temu moge przedstawić filmik http://www.youtube.com/watch?v=sTtrcvrGMPI

jeżeli amsz jakieś zdj. lub filmiki z chomikiem NOKIA_ przeslij odrazu dla administracji forum
  Odpowiedz
Odpowiedź administracji
Cytat:Witam serdecznie,

dziękujemy za zgłoszenie. Wobec użytkownika zostały podjęte odpowiednie kroki.

Bardzo prosimy o zgłaszanie podobnych przypadków a na pewno będziemy reagować.

--
Pozdrawiam

Piotr Osiński
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
A czy ktoś zauważył, że nagminne kradzieże kont na chomikuj zaczęły się po zmianach wprowadzonych na chomikuj.pl? Wcześniej tak nie było. Sama znam 3 konta, które zostały skradzione po zmianach. Dwa wróciły do właścicieli. Właściciel trzeciego sam zrezygnował i zakończył znajomość z chomikuj.
  Odpowiedz
Nowe konto oszusta. Teraz nazywa się oreo1999

Cytat:Ten chomik rozpowszechnia program, który rzekomo doładowuje 10000 punktów
dziennie a w rzeczywistości przesyła login i hasło do operatora programu.
Proszę o wyciągnięcie konsekwencji wobec właściciela chomika wg. regulaminu portalu.
Regulamin:
VII. NAKAZY I ZAKAZY
g. podejmowania działań mających na celu odczytanie haseł dostępowych innych
Użytkowników, w tym podejmowania prób odgadnięcia haseł,
h. zamieszczania w Serwisie skryptów i programów wykonywalnych oraz umieszczania
plików, które mogą zakłócić funkcjonowanie łączy, serwera lub witryn innych Użytkowników, w tym zwłaszcza skryptów powodujących sztuczne pobrania plików, sztuczne naliczanie punktów, sztuczne zliczanie transferu,

http://wrzucacz.pl/profile/chomikadder - link do programu

http://img.liczniki.org/20120703/oreo199...311889.png - Screen potwierdzający

Chciałem zapytać czy istnieje możliwość nagradzania punktami osób zgłaszających oszusta, gdyż robię to z tą osobą już chyba 5 raz tylko rozsyła z innego konta. Powoli tracę chęci. Już nawet zrobiłem sobie schemat zgłoszenia i podmieniam tylko screeny bo i tak chodzi o to samo.
Proszę o odpowiedź w tej kwestii przy potwierdzeniu blokady konta delikwenta.
Pozdrawiam
  Odpowiedz
To okropne... Ludzie uważają, że jak zrobią coś nielegalnego w internecie, nikt się o tym nie dowie, ani przestępca/hacker nie zostanie poniesiony do odpowiedzialności .
Wydaje mi się, że powinni zdać sobie sprawę z tego, że nie są niewinni i anonimowi.
Kiedyś życie im tak da w tyłek, że się nie pozbierają aż do śmierci...
Przepraszam, ale taka jest prawda !

Przestępstwa nie są zostawiane bez żadnych konsekwencji .
  Odpowiedz
Kolejny oszust: chomikuj.pl/krotelka. Wiedziałem że coś takiego nie istnieje ale chciałem sprawdzic co sie stanie jak to wlacze i sie zaloguje. Głupio zrobiłem ale konto odzyskałem i wyłapałem oszusta.
  Odpowiedz
strzelec2112 napisał(a):Kolejny oszust: chomikuj.pl/krotelka. Wiedziałem że coś takiego nie istnieje ale chciałem sprawdzic co sie stanie jak to wlacze i sie zaloguje. Głupio zrobiłem ale konto odzyskałem i wyłapałem oszusta.
Zgłosiłeś to do administracji ? Jeżeli nie to powinieneś.

ps. Ja już zgłosiłem
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Krótko po napisaniu na forum zgłosiłem a teraz juz jest ten uzytkownik zablokowany
  Odpowiedz
Super. Zgłaszajcie od razu jak dostaniecie od niego wiadomość. T utrudni mu chociaż trochę życie. Może w końcu się znudzi. Ważne jest żeby z ostrzeżeniem dotrzeć do jak największej liczby osób.
  Odpowiedz