Przepis jest na 2 porcje.
-2 ceramiczne kubki o pojemności minimum 300ml
-mikrofalówka
-2 jajka
-6 łyżek mleka
-6 łyżek mąki
-4 łyżki cukru (zależy, jak kto lubi, można dodać kremu czekoladowego i mniej cukru )
-4 łyżki kakao
-czubek łyżeczki proszku do pieczenia
-do tego możemy dać co tylko lubimy- kruszone orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, skórkę pomarańczową bądź jakiś aromat.
Jak mamy już naszykowane składniki- bierzemy miskę i wbijamy do niej jajka. Roztrzepujemy widelcem. Następnie dodajemy stopniowo mleko, ciągle mieszając. Mąkę i cukier dodajemy powoli, energicznie roztrzepując, żeby nie zrobiły się grudki. Dodajemy resztę składników, mieszamy.
Ciasto przekładamy do suchych kubków i wstawiamy do mikrofali na około 3-4 minuty (zależnie od mocy).
Powinno urosnąć z 5cm nad poziom kubka, ale po wyjęciu opadnie. Spożywa się na ciepło.
Mam nadzieję, że komuś przypadnie do gustu. Pozdrawiam.