Gadżety pomagające pisać posty
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
16.04.2011, 18:14
(16.04.2011, 08:06)CzekoladowyBaron napisał(a):(16.04.2011, 01:46)admin napisał(a): Należy też sprawdzić, czy nie masz ustawionych jakiś blokad na aplikacje javy. Szanowny Baronie! Podziękowałem Adminowi za odpowiedź i pomoc, sprawdziłem aspekt blokad. Czy gdybym miał blokady to byłbym w stanie sprawdzić wersję javy zainstalowaną na moim komputerze? Napisałem, że "przesiadłem" się na Mozillę, jest u mnie domyślną przeglądarką. O IE8 już prawie zapomniałem. Masz prawo uważać mnie za totalnego ignoranta i laika w sprawach komputerowych. Szanuję Twoje zdanie o mojej osobie. Nie obraziłem się. Dlaczego w każdym wyrazie napisanym przeze mnie doszukujesz się złośliwości? Często zdarza się, że czytamy tylko to co chcemy przeczytać i słyszymy to co chcemy usłyszeć. Toleruję takie postawy i umiem je zrozumieć. Pozdrawiam. Miłego popołudnia.
17.04.2011, 00:47
Leszku to ważny problem, ponieważ IE używa mimo wszystko jakaś część ludzi.
Doszedłem do tego, że IE ma problem z jednym plikiem edytora, dlatego nie chce go wczytać. Efekt jest taki, że brakuje przycisków. Pracujemy nad tym i jak tylko uda się zrobić z tym porządek na pewno tu napiszę. Dzięki za cenne uwagi i okazaną cierpliwość Leszek napisał(a):...Przesiadłem się na Mozillę ver.3.16.6. wszystko jest normalnie, brakuje mi zakładki ulubione na głównym pasku...Przeglądarkę Mozilla Firefox możesz dowolnie "przerabiać" aby ułatwić sobie jeż używanie. Menu Ulubione z IE8 to to samo co menu Zakładki w Firefoxie. Aby móc np. posiadać łącze do całych Zakładek można nieco zedytować np. pasek z przyciskami: W tym celu należy kliknąć prawym przyciskiem myszki na puste pole paska z przyciskami i z menu podręcznego które się ukaże trzeba wybrać opcję Dostosuj: Pojawi się okno z przyciskami. Ich ilość zależy od zainstalowanych dodatków do programu. Nas interesuje ikonka o nazwie Zakładki ilustrująca niebieską księgę z białą gwiazdą na okładce: Teraz należy "złapać" ją i przeciągnąć w dowolne i jednocześnie najbardziej wygodne miejsce na pasku z przyciskami. Ja wybrałem miejsce najbliżej lewej krawędzi okna (Aby "złapać" ikonkę Zakładki należy skierować na nią kursor myszki i wcisnąć jej lewy przycisk) : Następnie trzeba puścić przycisk myszki i ikonka zostanie umieszczona w żądanym miejscu. Od teraz z lewej strony będzie skrót do zakładek. Po kliknięciu na ikonkę Zakładki z lewej strony okna przeglądarki otworzy się pasek z zakładkami czyli z ulubionymi linkami do stron internetowych: Aby jeszcze bardziej ułatwić sobie pracę z zakładkami można przeciągnąć skrót do Menu Zakładki bezpośrednio na pasek z przyciskami (prawidłowa nazwa to Pasek zakładek). Aby utworzyć taki skrót należy otworzyć zakładki w taki sposób jak podałem wyżej. Następnie trzeba "złapać" za odnośnik o nazwie Menu Zakładki i przenieść w miejsce gdzie znajdują się przyciski. Przeciągany odsyłacz lub link należy umieszczać pomiędzy przyciskami. Gdy skrót będzie gotowy do wstawiania to pomiędzy przyciskami pojawi się znak pionowej kreski ze strzałką skierowaną w dół. Gdy zwolnimy przycisk myszki to odsyłacz do zakładek zamieni się w przycisk. Po naciśnięciu przycisku pod nim rozwinie się cała lista z zakładkami.
17.04.2011, 01:13
(17.04.2011, 00:47)admin napisał(a): Leszku to ważny problem, ponieważ IE używa mimo wszystko jakaś część ludzi. Adminie, wiem że ten problem nie jest tylko moim problemem. Dziękuję Ci bardzo za profesjonalne podejście do problemu. Poczekam cierpliwie na rozwiązanie tego problemu. W razie pytań i wątpliwości jestem do dyspozycji. Skrzypas, dziękuję za podpowiedzi (bardzo cenne), przyjmuję do wiadomości i stosowania.
18.04.2011, 00:01
Leszku sprawdź teraz czy są widoczne i czy działają przyciski w IE.
(18.04.2011, 00:01)admin napisał(a): Leszku sprawdź teraz czy są widoczne i czy działają przyciski w IE. Adminie, jest poniedziałek 18.04.2011 godz 6:33 przyciski działają. Emotikony dalej głuche na moje próby wklejenia ich w pisany post. Nie ma mojego avatara pod postem ale pewno jest tego inny powód. W mozilli avatar jest widoczny , emotikony też dzałają. |