Mój plan treningowy pod budowę siły funkcjonalej-co sądzicie.
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Jasne, że stracisz siłe, bo w tłuszczu również jest moc, siła. W necie są kalkulatory z % tłuszczu w ogranizmie, tylko trzeba wykonać odpowiednie pomiary. Tylko, że nie jest to na pewno perfekcyjne, ale na pewno można celować w podobny wynik.
Ja bym Ci doradził spaść teraz tak do >75kg gdzieś, będzie widać mięśnie na pewno bardziej, później z odpowiednią dietą można budować mięśnie i będzie widać efekty wizualne. 4kg pójdzie w miesiąc, tylko trzeba mieć silną wole. Ja schudłem już 19, teraz zostało jeszcze 9kg do 64. No ja kombinuje z tymi popmeczkami. Jestem biegaczem aż tak mi na klacie nie zależy ale coś tam robie w kierunku zwiększenia masy mięśniowej, góra, dół, ale tu bardziej chodzi o stabilizacje ciała, równowage podczas biegu. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
07.01.2017, 21:25
(07.01.2017, 20:44)Paweł napisał(a): Jasne, że stracisz siłe, bo w tłuszczu również jest moc, siła.Ja nie martwię się o tłuszcz tylko o to, że podczas redukcji mięśnie też spadną, dlatego wolałem to trochę przełożyć. (07.01.2017, 20:44)Paweł napisał(a): Jestem biegaczem aż tak mi na klacie nie zależy ale coś tam robie w kierunku zwiększenia masy mięśniowej, góra, dół, ale tu bardziej chodzi o stabilizacje ciała, równowage podczas biegu.Skoro też biegasz, to polecam wypróbować interwały, one nie kolidują z budowaniem mięśni, przynajmniej jak zwykły, długi i częsty bieg.
Interwały - znam to
![]() Jest dieta na redukcje by nie spalić mięśni, wytarczy poczytac, poszukać i dopytac się. Ja nie spaliłem mięśni aż tak strasznie, chociaż to prawie 20kg, więc w przypadku 5kg zejdzie sam tłuszcz. Pamiętaj, że spala się pierw to co jest w nadmiarze. Gdybyś był kulturystą spalałbyś mięśnie, Ty masz nadmiar tłuszczu więc tłuszcz sam się odda w pierwszej kolejności. Ja po 10+ kg redukcji zauważyłem, że spaliłem lekko mięśnie bo nogi zaczęły boleć nieco. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
07.01.2017, 23:04
Zabiorę się za redukcję ale jeszcze nie teraz. Jak coś to wrzucę zdjęcia przed i po redukcji.
No jasne, teraz zima, nagorszy okres do redukcji, a ja do połowy marca będę się męczył z 9kg.
Jeszcze tak dodam, że siły może być mniej, tak jak pisałem bo z tłuszczu pochodzi również siła, ale w te miejsce podobna waga mięśni jak wcześniej tłuszczu da nieporównowalne efekty w tym wizualne. Powodzenia! mam nadzieję na wiosnę. Jak coś pisz, sam mam wiedzę w temacie redukcji bo sam przeszedłem to. Masz fejsa? Możemy odnośnie tego przejść na priv. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
08.01.2017, 11:39
08.01.2017, 14:08
W porządku. I dobrego we wszelkich ćwiczeniach!
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
08.01.2017, 16:45
Mój nowy plan:
Dzień 1-Klata, triceps, barki i kaptury. Wyciskanie na ławce płaskiej. Wyciskanie na ławce skośnej. Dipy(pompki na poręczach) z obiążeniem. Wyciskanie hantli na stojąco. Wznosy na kaptury. Dzień 2-Nogi i brzuch. Przysiady ze sztangą. Martwy ciąg na prostych nogach. Wspięcia na palcach siedząco(maszyna). Wspięcia na palcach stojąco na suwnicy smitha z ciężarem. Ściąganie linki z wyciągu górnego klęcząc. Ćwiczenie na skosy brzucha. (Do tej pory robiłem na maszynie ale tu pewnie też zmienię ćwiczenie). Dzień 3-Plecy, biceps. Marwy ciąg ze zgiętych nóg. Podciąganie na drążku z obciążeniem(szeroki nachwyt). Podciąganie na drążku z obciążeniem(wąski podchwyt). Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia. Uginanie przedramion ze sztangą. Wznosy na kaptury. Każdego ćwiczenia robię po 4 serie, w tym 1 rozgrzewkowa w niektórych ćwiczeniach w zakresie 3-8 powtórzeń. Moje wyniki siłowe z tego miesiąca: -Wyciskanie na ławce płaskiej-90 kg -Przysiad-122 kg -Podciąganie na drążku podchwytem z dodatkowym ciężarem-35 kg(zero progresu niestety ![]() -Martwy ciąg-150 kg -Pompka na poręczach z dodatkowym ciężarem-50 kg |