Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Oficjalna wersja nowego ChomikBoxa 2
no właśnie pobrałem nowego chomik boxa i odrazu problem zamiast uploada 120 kb\s idzie mi 65. Nie wiecie może co na to poradzić?

przeinstalowałem na starego chomikboxa i śmiga az miło..
  Odpowiedz
niestety w tym wypadku nie ma możliwości zostania przy starym :P ponieważ mają go niedługo wyłączyć.
a codo prędkości mi też spadła... ale jest na to wyjście :)
Po prostu wysyłaj 2 pliki naraz a nie jeden po drugim :D
mniej czasu to zamie niż wysłanie jednego pliku po drugim :D

(18.04.2011, 00:23)admin napisał(a):
(17.04.2011, 21:42)bob1414 napisał(a): ...przy pobieraniu np 1000 plików po 512KB za co normalnie nie pobiera transferu , nowy chomik traktuje te 1000 plików jako jeden 500MB i tyle zabiera z konta

Jeżeli to prawda - warto to zgłosić do ich administracji. To bardzo ważna "usterka"
o ile jest niezamierzona.

No to mamy odpowiedz :D wszystko jest napisane:
[Obrazek: beznazwy1zb.th.jpg]
---
  Odpowiedz
chyba to wolniejsze wysyłanie to tez tez usterka i warto to zgłosić do administracji no nie?
  Odpowiedz
To dlaczego nie zgłaszasz tylko składasz propozycję zgłoszenia.
Nie zgłaszaj tego do administracji tylko na otwartym forum testowym.
Tam też Ty i inni dowiecie się wszystkiego na temat błędów programu i ewentualnych prac nad produkcją poprawek.
Czas gonił więc administracja wydała program z błędami.
ChomikBox 2.0.0.x nie jest finalną wersją dlatego proszę zgłaszać błędy na forum testowym do którego podałem linka zamiast wypisywać tutaj że coś działa źle lub wcale nie działa.
Im więcej opinii na forum testowym tym szybciej zostanie wydana nowa poprawka i tym szybciej zostanie wydana wersja finalna.
  Odpowiedz
Wyszła kolejna wersja boxa nieco niby lepsza, oraz wersja portable.
  Odpowiedz
przez przęglądarke wrzuca się szybciej
tak jest u mnie przeglądarka 250kb ChomikBox 140kb
mogliby zrobić wrzucanie plików przez ftp
  Odpowiedz
na chomikboxie jest ograniczona prędkość wysyłania ;p
---
  Odpowiedz
Jeśli będziesz wysyłał dwa pliki na raz to będą wysłane szybciej niż jeden plik
  Odpowiedz
W chomikboxie jest ograniczenie prędkości wysyłania dla pojedynczego pliku.
W wielu przypadkach wysyłanie dwóch lub więcej plików zwiększa wizualnie prędkość wysyłania aż do osiągnięcia maksimum łącza.

Przykładowo jeden plik wysyłany jest z prędkością 60KB ale już dwa pliki wysyłane są z prędkością 120KB (jeżeli łącze na to pozwala).
  Odpowiedz
ChomikBox(stara wersja)
Zmieniłam komputer, próbowałam zainstalować starą wersję "chomikbox", niestety nic z tego.
Przegrałam ze starego komputera i też nic to nie dało.
Czy jest jakaś możliwość pobrania starą wersję ? Ściągałam z innych stron chomika, ale też nie przechodziło. Używałam starą wersję , była o wiele szybsza, teraz zmuszona jestem do nowej, i już widzę różnicę, niby szybkość duża, a plik ciągnie się w nieskończoność.
Macie na to jakąś radę.
Pozdrowienia.
  Odpowiedz