Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prawa autorskie - sąd
Ja odkąd jestem na tym serwsie nie mam żadnych problemów grunt to wiedzieć czego nie chomikować czy wrzucać samemu odradzam polskie albumy poza hip-hopem o to się aż tak nie czepiają, gry ps3, muzyka najbardziej blokują to najnowszą i najpopularniejszą no i tę ebooki

Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
Mi ostatnio zaczęli się przyczepiać nawet do gier pc. Dlatego jak zamierzamy wrzucić jakąś grę, szczególnie z polskiej dystrubucji, a już na pewno CD Projectu, zwłaszcza Wiedźmina 2, to liczmy się z tym że zaraz ją zablokują :)
  Odpowiedz
bo masowo usuwają wszystko co nasze krajowe z zagranicznymi jest lepiej :D ja osobiście staram się polskich produkcji nie chomikować ;)
[Obrazek: promyczek_xxpwwhr.png]
  Odpowiedz
Ale ostatnio właśnie kolejno po kilka filmów zagranicznych zaczęli mi blokować. Ogólnie sądzę, że w miarę czasu takie blokady będą coraz częstsze, bo coraz więcej wydawców zgłasza skargi do chomika.
  Odpowiedz
super nowości zawsze usuwali ale trudno powiedzieć co dalej ,,chomikuj.pl przechowuj i udostępniaj pliki,, tak pisze na kontach więc coś muszą z tym zrobić
[Obrazek: promyczek_xxpwwhr.png]
  Odpowiedz
Skoro tak będzie davi100 to chomikuj będzie powoli upadać. Bo nie będzie sensu już tam wchodzić skoro nie będzie można pobrać nowości filmowych np.

Jeśli usuną film po kilku minutach nie będzie się opłacać też wrzucać.

To że coraz więcej wydawców zgłasza to może i prawda ale na tyle co ich jest i kiedy zgłoszą wszyscy to myślę że jeszcze długo bardzo im się zejdzie :).
  Odpowiedz
Czy muszę się martwić.Dostałem podobną wiadomość od adwokata sony który kazał mi się z nim skontaktować w sprawię zawarcia ugody i niestety odpisałem i nie wiem co robić.Dzisiaj dostałem znowu wiadomość której za bardzo nie rozumiem ale wydaje mi się że chcę żebym przelał kasę na konto sony,Jęli ktoś chcę mi pomóc to chętnie umieszczę ten dokument tekstowy na chomikuj to może będziecie mogli mi doradzić.Mam jeszcze pytanie czy może mnie namierzyć po tym jak odpisałem. NIE jestem pełnoletni i się martwie
  Odpowiedz
Widmo29 zapoznaj się z tym http://docs1.chomikuj.pl/1969901715,PL,0...c3%b3w.doc
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Nie musisz zmieniać nazw chomika regularnie żeby cię oskarżyli,mnie oskarżyli o łamanie praw autorskich chociaż nazwy chomika przed oskarżeniem nigdy nie zmieniałem.

Do blachu zapoznałem się z tym tekstem i z niego wynika a przynajmniej to co zrozumiałem to to że nie mogą mi nic zrobić ben zgody sądu lub prokuratury.
  Odpowiedz
Witam chciałybym się dowiedzieć czy warto posiadać jeszcze chomika
coraz częściej widzę tematy o pozwaniach do sądu czy warto tak ryzykować?
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz