Symbole Świąteczne.
|
22.12.2013, 11:27
Każdy z nas ma swoje symbole które uważa za świąteczne. No właśnie jakie to są symbole ?
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Świąteczne symbole? Mikołaj, śnieżynka, sanie, gwiazdka, bałwan, choinka... Jest tego sporo, gdyby się nad tym zastanowić
Swojego indywidualnego symbolu nie mam. Przynajmniej nie przychodzi mi teraz na myśl
26.12.2013, 10:26
Ja tam mam tylko jeden swój ulubiony symbol, a jest nim choinka.Ponieważ gdy ubieram siostrą choinkę to wprawia mnie ten zapach w nastrój świąteczny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
28.12.2013, 18:13
Zdecydowanie choinka. Do tego szopka (ta w domu i ta w kościele), kolędy i Pasterka (eh w tym roku mnie ominęła). Ze świętami kojarzy mi się również śnieg (halo- słychać tam u góry- śnieg chcę!).
Oczywiście trzeba tu jeszcze dodać kolację wigilijną a zwłaszcza barszcz z uszkami, mak z bakaliami i groch z kapustą (o sory, kapusta z grochem i grzybami). Jak tak popatrzę to coś licho te święta w tym roku wypadły... Ani śniegu ani Pasterki...
Staram się pisać poprawnie
28.12.2013, 18:44
Przede wszystkim choinka i śnieg, tak śnieg! którego w te święta mi brakowało.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
|