Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Tak się gra z WOŚP. Wrocław 2012

:OO
  Odpowiedz
Efekt naprawdę super :) Chciałbym to zobaczyć na żywo :)

Ps.
Kiedyś we wiadomościach coś podobnego pokazywali ;)
  Odpowiedz
Niesamowite:OO
Zastanawiam się jak oni to zrobili, że tak idealnie wyszło.
  Odpowiedz
Sonne napisał(a):Zastanawiam się jak oni to zrobili, że tak idealnie wyszło.

Także bym chciała wiedzieć =]
  Odpowiedz
Widział ktoś z Was to "live"???
Dla mnie to "sprytny" video clip stworzony przez kogoś. Prawdziwa jest chyba tylko reklama Banku Zachodniego WBK. :OO Auc
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Zapraszam do poczytania na temat projektu P.I.W.O
P.I.W.O. (Potężny Indeksowany Wyświetlacz Oknowy) opiera się na sterowniku, który w odpowiednich momentach włącza oświetlenie w pokojach. Aktualnie wykorzystywane są zewnętrzne lampy (nie wiem tylko czy przeszli już na diody). Mamy to na każde juwenalia ;)
  Odpowiedz
(30.01.2012, 12:05)Guardian napisał(a): Zapraszam do poczytania na temat projektu P.I.W.O
P.I.W.O. (Potężny Indeksowany Wyświetlacz Oknowy) opiera się na sterowniku, który w odpowiednich momentach włącza oświetlenie w pokojach. Aktualnie wykorzystywane są zewnętrzne lampy (nie wiem tylko czy przeszli już na diody). Mamy to na każde juwenalia ;)

Czyli inaczej studencki akademik - dobrze rozumiem? Studenci zgadzają się "bezinteresownie" na coś takiego?
Zewnętrzne lampy - czyli nie oświetlenie w pokojach, clip to sztuczny wytwór odpowiednimi programami. Tak to widzę.
Nie neguję tego co piszesz o jakimś tam projekcie.
Kto płaci za zużytą energię elektryczną?
Firma dostarczająca energię elektryczną w ramach odpisów od podatku czy tzw "telepajęczarze" (podłączeni do głównych zabezpieczeń zewnętrznych)?
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Leszku światła tworzące grafikę na akademiku to światła wewnątrz pokojów ;) Dawniej sterownik wpięty był w sieć zwykłych świateł pokojowych, jednak zbyt duża awaryjność klasycznych żarówek przy częstym włączaniu/wyłączaniu przyniosła konieczność zastosowania własnych "lampek", w których montowane są aktualnie różne kolory żarówek i zapalają się one zgodnie z wytycznymi sterownika. Pisząc wcześniej "zewnętrzne lampy" miałem na myśli dodatkowe lampki ustawione w pokojach, którymi zastąpiono żyrandole. Jedyne co na tym filmiku jest sztuczne to reklama bzwbk. Co do prądu - zawsze jakiś sponsor się znajdzie przy tego typu przedsięwzięciach, ponieważ przyciągają one dużo ludzi.

Byłem kilkukrotnie na pokazach P.I.W.O. i wiem, że nie jest to łatwa praca. Najgorsi są jednak studenci, którzy nie chcą współpracować i zostawiają coś w oknach, zasłaniają zasłonki, bądź odłączają "lampkę" z sieci (na akademiku powstaje martwi piksel).
Na tej stronie - http://www.piwo.pwr.wroc.pl/ - znajdziesz różne szczegóły projektu i ciekawostki na jego temat.
  Odpowiedz
Guardian.
Kilka drobnych "kąśliwych" uwag z mojej strony doprowadziły do wyjaśnienia okoliczności tego spektaklu. Już nie mam żadnych zastrzeżeń ani uwag w tym temacie. Dziękuję za rozwinięcie tematu. :)
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz