Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wino a wino?
Jako że nachodzi mnie czasami ochota na lampkę wina, zacząłem się zastanawiać, jakie wino jest najlepsze. Próbowałem już wielu i prawdę mówiąc te "tańsze" bardziej mi smakują niż wina z górnej półki (wiele już takowych próbowałem).

Może Wy macie jakieś, w którym gustujecie? Osobiście wolę wina półwytrawne. :)
  Odpowiedz
Ja lubię Carlo Rosii. Ten wyrafinowany smak bardzo mnie zachwyca. :)
  Odpowiedz
Hmm czasem eksperymentuje z jakimiś trunkami z różnych stron świata... jakieś wina australijskie, Kalifornia jakaś, ale specjalnie mnie nie urzekły póki co; Bardzo lubię niemieckiego Liebfraumilcha, półsłodki i naprawdę fajny ale numerem jeden dla mnie jeśli chodzi o wina na pewno nie jest okrzyczana Francja czy Włochy, na pewno nie półwysep Iberyjski, numerem jeden jest "węgrzyn" - czyli węgierski lub słowacki Tokaj - wino przednie, bogate w odmiany i smaki. Zainteresowanych odsyłam do poszperania w sieci - dużo o tym trunku się dowiecie, reszta to już tylko rzecz preferencji i zasobności portfela.
  Odpowiedz
Dziękuję za wypowiedzi. Czy Liebfraumilch jest do dostania od ręki w polskim sklepie ?
  Odpowiedz
hmm ja kupuję go w Lidlu, widywałem też w Aldi, przypuszczam, że asortyment w Polsce jest taki sam jak w Anglii więc chyba spokojnie.
  Odpowiedz
Ja preferuj tylko półsłodkie lub wytrawne. Carlo Rossi uwielbiam, dobry jest też Tokai. Nie specjalnie lubię wina z Merlotta, choć czasem lubię się napić. Nie znoszę win doprawianych korzeniami (wermut).
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Jeśli o korzenne chodzi to ja tylko Glühwein niemieckie grzane - tak a propos to dobry na nie czas ;)
  Odpowiedz