Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Chomik sawyer0, n3on, roman302 - Kradzież chomika Nokia_
Kolejny oszust. Program do przesyłania haseł. Chomik Nokia_ padł niestety ofiarą oszusta. Nie wiem czy konto zostało odzyskane.

[Obrazek: Oszust-1338729104.png]

No niestety ale kasuje komentarze. Na szczęście oceny zostają.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Wczoraj w godzinach wieczornych zostało mi skradzione konto NOKIA_, próbowałem odzyskać hasło poprzez e-mail lecz najprawdopodobniej został on zmieniony tak jak hasło. Kolega devill16 doradził mi abym olał tamto konto i założył nowe. Wcześniej użyłem jakiegoś programu wielokrotnie reklamowanego przez sawyer0, który ponoć miał dodawać punkty, lecz punktów mi nie dodało wręcz przeciwnie z konta znikło 56 tysięcy, po chwili nie mogłem się zalogować ani odzyskać hasła przez e-mail. Prośba moja brzmi o pomoc co robić w takiej sytuacji. Dzisiaj o godzinie 13:05 ktoś się logował na konto NOKIA_
  Odpowiedz
Oszustwo nie popłaca ;P
  Odpowiedz
Prawdopodobnie teraz masz keyloggera na komputerze i wszystkie hasła i loginy trafiają do złodzieja. Jeżeli założysz nowe konto to i tak złodziej będzie znał hasło. Musisz znaleźć go i usunąć i to jak najszybciej.

I zapamiętaj raz na zawsze: Nie ma, nie było i nie będzie czegoś takiego jak GENERATOR PUNKTÓW.

ps. temat nie w tym dziale !!!
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
(05.06.2012, 21:00)CybuS_ napisał(a): Prośba moja brzmi o pomoc co robić w takiej sytuacji.
Jak to co? Pisz jak najszybciej do administracji że zaistniała taka sytuacja i jakoś z tego wyjdziesz. Znam wiele takich przypadków i nie dość że ludzie odzyskiwali swoje konta to zwracano im stracone punkty i transfer.
Pozdrawiam i życzę powodzenia;)

A tak przy okazji to wątek powinien być w innym dziale bo tym sposobem zaśmiecasz forum.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Gdybyś najpierw zajrzał na forum a potem pobrał program wiedziałbyś że to oszust.
Pisałem o nim tutaj http://odjechani.com.pl/Thread-Kolejny-o...0#pid53440

Administracja zwleka już z moimi dwoma zgłoszeniami w tej sprawie ponad 48 godzin. Nie liczyłbym na pomoc z ich strony ale próbuj. Współczuję, ale sam sobie jesteś winien. Tak jak pisał enrique oszustwo nie popłaca.

Diablo09 napisał(a):Prawdopodobnie teraz masz keyloggera

To nie jest keylogger. Zwykły program, który przesyła hasło od razu do bazy danych na jakimś serwerze podlegającym autorowi.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Mogę się zająć usunięciem szpiega jeśli rzeczywiście coś takiego masz na komputerze, a co do konta to tak jak pisali koledzy. Podaj administracji szczegóły konta na email [email protected] i zgłoś sprawę.

Jeśli chcesz dowiedzieć się czy nie masz szpiega, to wklej logi z programu OTL, a jeśli nie chcesz ich publikować, wyślij mi na pw.
  Odpowiedz
Następny cwaniak. Z tym, że tego uważałem za porządnego chomika.
[Obrazek: kolejny_oszust-1338971147.png]

zgłoszenie administracji napisał(a):http://img.liczniki.org/20120606/kolejny...971147.png - screen

http://chomikuj.pl/N3ON/*e2*98*85*e2*98*...zia*c5*82a - link do programu

ten chomik rozpowszechnia program, który rzekomo doładowuje 10000 punktów dziennie a w rzeczywistości przesyła login i hasło do operatora programu.
Proszę o wyciągnięcie konsekwencji wobec właściciela chomika wg. regulaminu portalu.
Regulamin:
VII. NAKAZY I ZAKAZY
g. podejmowania działań mających na celu odczytanie haseł dostępowych innych Użytkowników, w tym podejmowania prób odgadnięcia haseł,
h. zamieszczania w Serwisie skryptów i programów wykonywalnych oraz umieszczania plików, które mogą zakłócić funkcjonowanie łączy, serwera lub witryn innych Użytkowników, w tym zwłaszcza skryptów powodujących sztuczne pobrania plików, sztuczne naliczanie punktów, sztuczne zliczanie transferu,

Nienawidzę takich kombinatorów i oszustów co to w łątwy sposób chcą zarobić na cudzej pracy.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Przeanalizowałem plik Blachu i ten program wysyła treść wprowadzoną do pól tekstowych do pseudohakera przy pomocy protokołów sieciowych wykorzystując svhost'a. W ten sposób zdobywa hasła, ale program strasznie prymitywny, bo facet musi mieć włączony komputer, żeby mu przychodziły. Zwyczajnie program nie wysyła informacji o aktywności klienta do serwera, a w dodatku pozwala mi namierzyć go i wykorzystać w drugą stronę, tzn. że teraz ja mogę się do niego włamać wykorzystując jego własny serwer.
  Odpowiedz
Tak myślałem, że jest bardzo prosty, bo za dużo osób go udostępnia. Pewnie zmiana kodu jest banalna. A propo tematu to n3on juz zablokowany. Administracja w tygodniu działa skuteczniej.

Cytat:Witam serdecznie,

bardzo dziękujemy za zgłoszenie. Wobec użytkownika zostały podjęte odpowiednie kroki.

--
Pozdrawiam

Piotr Osiński
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl

Ten koleś z chomikuj.pl mi się bardzo podoba. Świetnie wykonuje swoja robotę.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz